Speedfreak i Stockholm

Glem treige turer og guider med paraply. Nå kan du dra på sightseeing og oppleve Stockholm med skinnlue, kjeledress og vernebriller i 45 knops fart.

Med lue, fartsbriller og kjeledress cruiser du rundt i Stockholms skjærgård i 45 knops fart med blant annet RIB Sightseeings Anders Alvemur bak rattet. Foto: Cecilie Leganger.
Med lue, fartsbriller og kjeledress cruiser du rundt i Stockholms skjærgård i 45 knops fart med blant annet RIB Sightseeings Anders Alvemur bak rattet. Foto: Cecilie Leganger. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På Skeppsbrokaia 102, ved siden av statuen av Gustav III, rett foran Slottet i Stockholm, kan du bli med på det arrangørene kaller sommarens häftigaste sightseeingtur. I nesten to timer suser du rundt i Stockholms indre skjærgård med gummibåt og 45 knops fart, helt ut til Vaxholm og tilbake, iført vernebriller, kjeledress og skinnlue på hodet.

Sightseeing i RIB

RIB-båtene er spesielt konstruerte farkoster med plastskrog og oppblåsbare pongtonger som demper sjøgangen, og båtene har gode sjøegenskaper selv i rufsevær og svært høy fart.

- Ideen vår er å kombinere fartsopplevelse med den utrolig vakre skjærgården. Når man reiser rundt i skjærgården på denne måten får man se det beste av Stockholm fra sjøsiden, og man får seg en morsom og fartsfylt opplevelse, sier Jonas Leffler, markedsansvarlig for RIB Sightseeing, selskapet som driver gummibåtsightseeing fra havnen i den svenske hovedstaden.

Speedguiding

- Selv om det blir mye vind og høy motorlyd, guider vi også litt underveis. Under båtturen får gjestene blant annet se Waxholms kastell, Djurgården, Fjäderholmarna, Vasamuseet, Gröna Lund og Prins Eugens Waldemarsudde, fortsetter Leffler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer