Spektakulær hotellfarkost

Moldes nyeste hotell ligner ikke på mange andre i landet, i alle fall ikke arkitektonisk. Vi har besøkt spektakulære Seilet i Molde.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

En by som ikke er sen om å skryte av kjente bysbarn som Røkke og Bondevik, og som er overvettes stolt av sine roser, sin fotballklubb og sin jazzfestival, har nå også lagt til et arkitektonisk fyrtårn på skrytelisten. Like ved Molde Stadion, eller Røkke-løkka som mange ynder å kalle MFKs hjemmebane, reiser Rica-kjeden seil i hele 90 meters glasskledd høyde.

Mast i front, og balkonger nesten hele veien opp i toppen.
Mast i front, og balkonger nesten hele veien opp i toppen. Vis mer

 • Se bildene fra Seilet

 • Skroll ned for mer.


  Med mast mot fjorden og 15 etasjer over vannspeilet, har bygningen vakt oppsikt av både positiv og negativ art. Hotellet ble åpnet av selveste statsministeren i oktober i fjor, og satser først og fremst på å tiltrekke seg store konferanser og forretningsgjester, i tillegg til å være et aktuelt fritidshotell for besøkende til området.

  Seilet

  Arkitekten bak Seilet så vel som Molde Stadion, er Kjell Kosberg. De to byggverkene ligger skulder ved skulder i fjæresteinene ved Romsdalsfjorden, og fra Seilet har du fri sikt inn på tribuneplass på Stadion. (Men ikke ned på gressmatta - til det mangler et par etasjer.)

  Seilet i Molde (over) er tydelig inspirert av Burj Al Arab i Dubai (under). Foto: Rica hotel seilet
  Seilet i Molde (over) er tydelig inspirert av Burj Al Arab i Dubai (under). Foto: Rica hotel seilet Vis mer
  Spektakulær hotellfarkost

  Inspirasjonen for hotelldoningen er soleklar. Enhver som har sett bilder av verdens mest luksuriøse hotell,
  Burj Al Arab, i Dubai, vil fatte parallellen. Dette er en riktig fullrigger at et hotell, og vi må jo si at moldevarianten helt klart ligger i jolleklassen sammenlignet med oljestatens syvstjerner.

  Elementer fra seil og båtliv preger hotellets layout. Sjøsprøyten dekorerer vinduene når været er dårlig, og utsikten over Romsdalsfjorden og mange av de drøyt 200 fjelltoppene i Moldepanoramaet får du fra de fleste av rommene. Uteservering med skipsdekk på bryggekanten, og teak og mørkt treverk innvendig viderefører båtassosiasjonene, men maritimt kan det ikke kalles på tross av beliggenheten med fjord og bryggeplass.

  Suiter og rom

  På eiersiden finnes noen av byens og områdets rikeste; Berg Jacobsen Gruppen med Erik Berg og Stig O. Jacobsen er tungt inne, det samme er Bjørn Rune Gjelsten. De tre er henholdsvis fra Molde, Angvik og Tomrefjord, og hotellets tre store suiter er innredet med inspirasjon fra eierne og deres hjemsteder.

  De tre store suitene og 18 juniorsuiter ligger alle i spissen av hotellet, og har egne balkonger. Alle juniorsuitene er dekorert etter egne tema, og enkelte har runde senger. Totalt har hotellet 169 rom. De vanlige rommenes dekor går for øvrig i tre temaer; jazz, roser og fotball. Vi tenker oss at sistnevnte er spesielt populært for gjester fra erkerival Rosenborg i forbindelse med seriekamper på Molde Stadion ...

 • Priser og sånn ...

 • Se bildene fra Seilet Hotel
 • Mer om hoteller

 • Første røykfrie norske - i Hemsedal

 • Norges største hoteller

 • Bo eksklusivt i vinter

 • Sprekt spa-hotell i Østerrike

 • Norsk hotell på favorittliste

 • Verdens dyreste hotellrom
 • Verktøy for reiselyst

  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer