Spektakulær hotellfarkost

Moldes nyeste hotell ligner ikke på mange andre i landet, i alle fall ikke arkitektonisk. Vi har besøkt spektakulære Seilet i Molde.

Publisert
Sist oppdatert

En by som ikke er sen om å skryte av kjente bysbarn som Røkke og Bondevik, og som er overvettes stolt av sine roser, sin fotballklubb og sin jazzfestival, har nå også lagt til et arkitektonisk fyrtårn på skrytelisten. Like ved Molde Stadion, eller Røkke-løkka som mange ynder å kalle MFKs hjemmebane, reiser Rica-kjeden seil i hele 90 meters glasskledd høyde.

Se bildene fra SeiletSkroll ned for mer. Med mast mot fjorden og 15 etasjer over vannspeilet, har bygningen vakt oppsikt av både positiv og negativ art. Hotellet ble åpnet av selveste statsministeren i oktober i fjor, og satser først og fremst på å tiltrekke seg store konferanser og forretningsgjester, i tillegg til å være et aktuelt fritidshotell for besøkende til området.

Seilet

Arkitekten bak Seilet så vel som Molde Stadion, er Kjell Kosberg. De to byggverkene ligger skulder ved skulder i fjæresteinene ved Romsdalsfjorden, og fra Seilet har du fri sikt inn på tribuneplass på Stadion. (Men ikke ned på gressmatta - til det mangler et par etasjer.)

Inspirasjonen for hotelldoningen er soleklar. Enhver som har sett bilder av verdens mest luksuriøse hotell, Burj Al Arab, i Dubai, vil fatte parallellen. Dette er en riktig fullrigger at et hotell, og vi må jo si at moldevarianten helt klart ligger i jolleklassen sammenlignet med oljestatens syvstjerner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer