Spektakulær utfordring

Lørdag møtes 26 av verdens beste brettkjørere til dyst i The Arctic Challenge - verdens nordligste snowboardarrangement.

Fra The Arctic Challenge i Stamsund 2000. Foto: TAC Espen Lystad Foto: Espen Lystad
Fra The Arctic Challenge i Stamsund 2000. Foto: TAC Espen Lystad Foto: Espen Lystad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er igjen klart for årets store internasjonale vintersportsbegivenhet i Norge - der verdens beste brettkjørere møtes til hard konkurranse i halfpipe og quarterpipe i Tromsø. Etter seks dager og avsluttet konkurranse i Tromsø flytter arrangementet til Stamsund for vennskapelige utfordringer og flere sosiale arrangementer.

The Arctic Challenge (TAC) er Norges snoboardess Terje Håkonsens prosjekt - som et alternativ, eller mottiltak, mot en økende kommersialisering av brettsporten på slutten av 90-tallet. Håkonsen så sei lei av ISF og FIS' maktkamp om sponsorpengene, så i protest utviklet - og investerte han i - et uavhengig alternativ: The Arctic Challenge. Ideen er at i TAC er det ferdigheter som skal bestemme - ikke sponsorpenger og idrettspolitikk.

Verdens aller beste

Deltakerlisten henger høyt i årets TAC - gjennom "Ticket To Ride" (TTR) systemet har verdenseliten kjempet om de gjeve billettene. TTR består av ni uavhengige konkurranser som hver har noen få billetter til The Arctic Challenge å dele ut.

I år har 17 kjørere kvalifisert seg gjennom TTR, og TAC-gründer Terje Håkonsen har delt ut åtte såkalte wildcards. I tillegg kommer et niende wildcard, og hvem som får årets siste deltakerbillett blir avgjort ved avstemming på The Arctic Challenges nettsider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer