Spenn setebeltet - det blir priskrig

Fra 27. oktober vil 43 fly transportere passasjerer fra Oslo-området til Stockholm, og 44 ruter gå i retur. Vi tror ikke dette varer, så vil du nyte godt av priskrigen, reiser du til Stockholm i høst.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Reisende fra Østlandet til Stockholm begynner å få mange billigalternativer å velge i. Siste skudd på transporttreet er Nordic Airlink, lavprisselskapet som er kjøpt opp av Finnair, og som skal fly billigruter mellom Stockholm og Oslo. De vil konkurrere med SAS og Norwegian fra Gardermoen, men også med Ryanair og Widerøe som flyr fra Torp. Dessuten er det godt med både buss og togforbindelser til Stockholm, til lave priser.

 • Disse flyr mellom Oslo og Stockholm - fra 214 kroner


 • Disse flyr mellom Sandefjord-Torp og Stockholm - fra 149 kroner

 • Buss og tog til lavpris - fra 220 kroner

 • Knallbillig fra Nordic Airlink

  - Hold deg fast, disse prisene kommer du ikke til å tro, sier markedssjef Ulf Grönlund i Nordic Airlink til DinSide idet vi spør etter prisene på den nye ruten mellom Gardermoen og Arlanda.

  - De billigste billettene går for 100 svenske kroner en vei, eksklusiv skatt. Vi har beregnet at det blir 214 norske kroner inkludert skatter. Mer enn 1.000 seter hver uke vil selges til den prisen. Maksprisen blir 1.227 kroner med skatter og avgifter.

  Nordic Airlink har de billigste flybillettene mellom Gardermoen og Arlanda.
  Nordic Airlink har de billigste flybillettene mellom Gardermoen og Arlanda. Vis mer


  Det betyr at selskapets laveste priser ligger under de billigste bussprisene på strekningen. Prisen er imidlertid ikke selskapets eneste konkurransefaktor. Nordic Airlink satser også på hyppige flygninger med åtte daglige avganger hver vei i ukedagene, en hver vei på lørdag og søndag samt en ekstra avgang søndag fra Stockholm. Det er kun SAS som kan skilte med hyppigere avganger.

  - Vi har attraktive priser og attraktive reisetider. Vi er klar over konkurransen, men tror også at større tilbud og lavere priser, skaper økt etterspørsel, forklarer Grönlund.

  Nordic Airlink ble kjøpt opp av Finnair (85 prosent) i august i år, og allerede 27, oktober er selskapet klare til å satse på lavprissegmentet mellom Oslo og Stockholm. De må knive hardt med SAS og Norwegian, og dessuten Ryanair og Widerøe fra Sandefjord. For reisende som har kortere vei til Gardermoen enn til Torp, vil valget være enkelt med de lave prisene både Nordic Airlink og Norwegian tilbyr. Får du en billett til mellom to- og trehundre kroner en vei mellom disse byene, velger du også glatt bort både tog, buss, dyrere billetter fra SAS og Widerøe og lang reiseavstand fra Ryanairs flyplass Skavsta til Stockholm.

 • Disse flyr mellom Oslo og Stockholm - fra 214 kroner

 • Tror ikke det holder

  Det blir billig å besøke gatene i Gamla Stan i høst.
  Det blir billig å besøke gatene i Gamla Stan i høst. Vis mer


  Andre har prøvd å konkurrere på disse strekningene tidligere, men nå er antallet tilbydere og ruter rekordhøyt, og prisene rekordlave.

  - Vi lurer på hvordan selskaper som Nordic Airlink greier å tjene inn kostnadene med så lave priser. Vi tror det er overetablering på denne ruten nå, og at noen vil forsvinne. Vi er spent på hvem, sier Siv Meisingseth, pressetalskvinne i SAS, til DinSide Reise.

  Tips: Det er vanskelig for oss å tro at alle selskapene kan opprettholde slike tilbud over tid, så det kan være smart å benytte seg av muligheten for en billigtur til Stockholm nå.

  Mer storby

  Vil du heller til London? Her er hete tips om denne og andre storbyer.

 • Se pristest på høstfly til London

 • Nesten gratis storbyferie - guide til seks storbyer, inkludert Stockholm

 • Prisdumping av flybilletter

 • Verdens dyreste storbyer
 • Verktøy for reiselyst


  Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer