Spennende vulkaner

Her er noen kjente vulkaner du kan beundre fra fjernt og nært hold.

Publisert
Sist oppdatert

Teide, Tenerife

Den velkjente ferieøya Tenerife troner over de andre Kanariøyene med den gigantiske vulkanen Teide, som også er Spanias høyeste fjell på 3.718 meter over havet. I dag kan du besøke vulkanen - det går bilvei opp til drøyt 2.000 meter, og en taubane frakter skuelystne nesten helt til toppen. Det er imidlertid tegn til økt seismisk aktivitet i området for tiden, og sivilforsvaret på Tenerife har høy beredskap. Det melder den norske kanariavisen, Canariposten.

Det siste store utbruddet ble faktisk observert av mellom andre Christopher Colombus da han i 1492 befant seg på Tenerifes naboøy, La Gomera, på vei til det han trodde var India. I 1788 var det et mindre utbrudd her.

 • Se bilder fra Teide her
 • Italia

  Italia har flere kjente vulkaner, som har sørget for å skaffe landet noen ganske unike turistattraksjoner.

  VesuvI 79 etter Kristus hadde Vesuv et stort utbrudd som utslettet byene Pompeii og Herculaenum. I dag er byene mer eller mindre utgravde, og viser et innblikk i romertidens liv, og hvordan menneskene her døde. Særlig Pompeii er en gigantisk turistattraksjon som får tusener av besøkende hvert år.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer