Spesielle ønsker for sydenferien?

Da kan det være lurt å være tidlig ute med bestillingen.

"-NESTE SOMMER DRAR VI TIL SYDEN": Mange sikrer seg neste års sommerferie, og bestiller Sydenferien allerede nå.  Foto: Ving
"-NESTE SOMMER DRAR VI TIL SYDEN": Mange sikrer seg neste års sommerferie, og bestiller Sydenferien allerede nå. Foto: Ving Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er flere grunner til å være tidlig ute med å bestille neste års sydenferie - noe mange viser seg å være. Star Tour la nylig ut sine pakkereiser for neste sommer, og har opplevd stor pågang fra kundene.

– Bare fra mandag morgen har vi fått inn et firesifret antall bestillinger, forteller Elisabeth Larsen-Vonstett, informasjonssjef i Star Tour.

Reiseselskapet Ving legger ut sine pakkereiser for neste sommer 6. september. Men med bakgrunn i tidligere sesonger bekrefter de at mange liker å være tidlig ute med sydenbestillingen.

– Det er svært vanlig å bestille ett år i forvegen, forteller Sophie Frisholm, PR-manager i Ving.

Les også: Her får du smarte ferietips

Spesielle behov

Det er januar som er selve toppmåneden for bestilling av sydenreiser til sommeren. Likevel opplever begge reiseselskapene at de med spesielle behov er ekstra tidlig ute med bestillingene.

Dette gjelder for eksempel familier som trenger store hotellrom, eller de som allerede nå vet på hvilket tidspunkt de skal ha ferie til neste år.

– Hotellene har få store rom, noe som er etterspurt av mange barnefamilier, sier Frisholm i Ving.

Også de som reiser fast til det samme feriemålet hvert år, eller ønsker å benytte det samme hotellet som på en tidligere reise, er ofte ute i god tid. Dette gjelder dessuten solhungrige nordmenn som har hatt en værmessig dårlig sommer.

Les også: Dette er viktigst for nordmenn i Syden

Kommer med nyheter

Så langt har Star Tour bare lansert Sicilia som nyhet for neste sommersesong. De kommer med flere nyheter i oktober, mens Ving røper sine nyheter i september.

Skulle du gjøre en sydenbestilling nå som du senere angrer på, tillater de fleste selskapene avbestilling mot et gebyr.

Ving tillater avbestilling innen 42 dager før avreise, mot et gebyr på 300 kroner per person. Star Tour tillater avbestilling inntil 35 dager før avreise for 300 kroner per reisende.

I Pakkereiseloven kan du lese om hvilke rettigheter du har ved kjøp av en pakkereise.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer