Spik spenna spa

Spasentre finner på mye rart. Hva med et ølbad eller en fuglebæsjmaske?

Publisert
Sist oppdatert

Før i tiden badet vi en gang uken, men i dag bruker vi masser av tid og penger på egenpleie. Spabehandlinger er spesielt populært. Og her må det sies at det finnes mye rart, gitt.

De rareste spabehandlingene denne journalisten har vært med på, er å bli smurt inn i smeltet sjokolade (den smakte ikke søtt, jeg prøvde), og å ligge og duppe i et badekar fylt med blæretang. Vannet ble brunt, det luktet skummelt, og for en som overhodet ikke liker å få tang mellom tærne, var det en prøvelse.

En annen pussig spabehandling du som er litt dreven i spaverdenen sikkert har hørt om, er et vinspa, der du ligger og slapper av i en balje med vin, eller til og med champagne, for deg som er ekstra fin på det.

Men disse tre eksemplene er ingenting mot spabehandlingene vi presenterer i denne artikkelen. Skal det være en ansiktsbehandling av nattergalbæsj? En slangemassasje? Eller en 24 karats gullmaske for ansiktet?

Det finnes tydeligvis ingen grenser for hva velværebransjen finner på. Om det faktisk hjelper å bli massert på ryggen av levende slanger? Eller kline fuglebæsj på huden? Tja.

Foto: Veronica Spa and Skin Care Center
Foto: Veronica Spa and Skin Care Center Vis mer


24 karats gullmaske
Kleopatra skal ha bruk gull som ansiktsmaske for å holde huden rynkefri. Tror du på dette, kan du få en slik behandling på et spa i Malibu i California. Det koster 400 dollar, cirka 2.225 kroner, og behandlingen er visst populær blant kjendisene.

På nett: Veronica Spa and Skin Care Center

Kaviarbehandling

Fiskeegg i ansiktet? Det skal visstnok være bra for huden. På Rome Cavalieri Hilton’s Grand Spa i Roma kan du friske opp både ansiktshuden og resten av kroppen med kaviar. Og nei, vi snakker ikke om Mills kaviar, dette er ordentlig luksuskaviar. 1 1/2 times kroppsbehandling med kaviar koster 170 euro, rundt 1.400 kroner.

På nett: Rome Cavalieri Hilton’s Grand Spa

Foto: Sampuoton Spa
Foto: Sampuoton Spa Vis mer


Spist på av småfisk

DinSide har tidligere skrevet om fisken som spiser deg frisk. Dette er en behandling der du setter deg i et basseng fylt med små doktorfisk, som deretter begynner å spise på de døde hudcellene på kroppen din. En slags kroppsskrub, dette. Skal være veldig bra for folk med psoriasis. Du kan gjøre dette flere steder, for eksempel i Tyrkia og Japan.

På nett: Psoriasis fish cure og Sampuoton Spa

Virituell delfinterapi

Flere behandlinger det lukter fisk av - eller, faktisk ikke, for hvis du gjennomgår Virtual Dolphin Therapy er du ikke i nærheten av en delfin en gang. I stedet legger du deg på et vibrerende bord, titter opp på en plasmaskjerm som viser svømmende delfiner, hører dem synge, og klemmer på en vibrerende lekedelfin.

På nett: La Quinta Healing Arts Spa

Les også: Spa på samevis

Nattergalbæsj-behandling

Joda, du leste riktig. Og dette er ikke noen nytt påfunn. Japanske geishaer har i alle tider brukt nattergalens etterlatenskaper til å få vakker og hvit hud. Bæsjen er nemlig full av enzymer. Den lukter ikke, heller. Det finnes sikkert steder i Japan der du kan få denne behandlingen, men du kan også stoppe innom Shizuka New York Day Spa. Spør etter en "geisha facial". Det høres bedre ut en "nattergalbæsj-behandling". Pris? 180 dollar, eller rundt 1.000 kroner.

På nett: Shizuka New York Day Spa

Slangemassasje

Det frister nok mer med litt fuglebæsj i ansiktet når du skjønner hva denne massasjen innebærer: å la en gjeng levende slanger få krype rundt på kroppen din. Når den israelske terapeuten Ada Barak slipper sine seks ikke-giftige slanger ned på ryggen din, skal alle spenninger du har i kroppen fordufte. Vel ... Prisen er knappe 400 kroner.

Se video av behandlingen her.

Les også: Mellom pupper og lår på spa

Foto: Chodova Plana
Foto: Chodova Plana Vis mer


Ølbad

Mange behandlinger for damer her, men denne må da være midt i blinken for gutta? I dette tsjekkiske spaet kan du senke hele kroppen ned i et badekar fylt med mørkt øl. Dette skal nemlig gi bedre blodsirkulasjon og hjelpe kroppen å avgifte seg. Mens du ligger og flyter i ølet, får en halvliter av et upasteurisert ølbrygg med en aktiv gjærtype som skal gi deg bedre fordøyelse. Og prisen for opplevelsen er bare 200 kroner. Skål!

På nett: Chodova Plana

Sakebad

En litt annen vri er et bad i japansk sake. Det skal visstnok hjelpe på å gjøre huden din mykere. Det er ved spaet Hakone Kowakien Yunessun i Japan du kan gjøre dette. Saken drypper ned i bassenget fra en stor saketønne. Så kan du velge om du åpner munnen, eller bare lar saken renne over kroppen. Dette spaet har et par andre slike gimmicker også - kaffebad, grønn te-bad og rødvinsbad.

På nett: Hakone Kowakien Yunessun

Tihåndsmassasje

Dette er ikke behandlingen for deg som ikke er glad i kroppskontakt. Og heller ikke noe for deg med lite penger. På Qua Spa i Caesar's Atlantic City, kan du få en massasje av ti hender samtidig. Herligheten koster 28.000 kroner (!) og krever at du bestiller 24 timer i forveien. Nå får du riktignok massasje i tre timer, og et gavesett verdt 5.600 etterpå (som inkluderer en designerveske, blant annet), men dog.

På nett: Qua Spa

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer