Spillegal? Pass deg for pokerfaren!

Nå kan det være farligere enn normalt for deg med lett skjelvende pokerhånd å sette kursen mot Las Vegas. Denne uken er det nemlig grande finale i 2000 World Series of Poker i Nevada.

En av de store i pokerhistorien og grunnlegger av World Series of Poker: Benny Binion
En av de store i pokerhistorien og grunnlegger av World Series of Poker: Benny Binion Vis mer
Publisert

Tre uker med pokergalskap avsluttes denne uken med hovedkonkurransen - der innsatsen er ubegrenset! Åstedet for balubaen er Binion's Horseshoe Hotel i Las Vegas.

Lang historie

Turneringen har funnet sted hvert år siden 1970. Men forhistorien er enda eldre. Grunnleggeren av turneringen var Lester Ben "Benny" Binion, en av pionerene i Las Vegas og grunnleggeren av Binion's Horseshole Hotel. Helt tilbake i 1949 arrangerte Benny Binion et fem måneder langt poker-marathon mellom den tidens store gamblere - "Grekeren" Dandalos og Johnny Moss. Med et ivrig publikum tilstede hver eneste dag, og pauser kun for å sove, vant til sist Moss den store potten. Da reiste "Grekeren" seg fra stolen, bukket lett og ytret ordene som siden har blitt legendariske i pokerkretser:

- Mr. Moss, I have to let you go.

Deretter gikk han til sengs.

Etter dette tok det Binion mer enn 20 år å realisere idéen om et årlig publikumsvennlig pokermesterskap, det som nå er kjent som World Series of Poker. Der vant for øvrig Moss tre av de første arrangementene.

Over 21 år

Alle over 21 år kan delta, om de har penger til å dekke deltakeravgiften. For den siste store finalen er det ikke småpenger man snakker om. Hele 10.000 dollar koster det å delta - det vil si i overkant av 91.000 kroner! Og så skal det kjøpes spillebrikker selvsagt…

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer