Spinnvill på fire hjul

Tørt, støvete, varmt. Legg til litt klissete solkrem, vernebriller og en firehjuls motorsykkel, og du kan bli vaskebjørn for en dag.

Publisert
Sist oppdatert

Hvordan blir man vaskebjørn for en dag? Jo, man tar for eksempel et raid gjennom en karibisk nasjonalpark på ATV.

Andre tradisjoner

Vi syns vi ser dem - hordene av japanske turister som hoier seg over Dovrefjell mellom moskus og militære installasjoner på fire motoriserte hjul, eller de fornøyde amerikanere som brøler langs Rallarvegen på eksosstinkende turtallsmaskiner. Og vi syns vi hører dem - Bellona der de rasler med nykvessede miljøsabler og miljøvernministeren der han klaprer med politisk korrekte tenner. Dette er rett og slett et umulig scenario i Norge. Men slik er det ikke nødvendigvis andre steder i verden. Vi har rast fra oss gjennom nasjonalparken Arikok på Aruba i Karibia.

Se bildene fra turen

Vill ferd

Aruba er en øy med mange amerikanske turister, og disse ønsker seg action, men trygg action. Det betyr at vi aller først må skrive under på en kontrakt på lengde med en velbrukt toalettrull der vi tar på oss alt ansvar for hva som enn måtte skje underveis. Dernest betyr det at vi må finne våre foreskrevne hjelmer og vernebriller, samt vår tildelte doning og plass i rekken. Og sist men ikke minst betyr det at vi må gjennomgå et kjappiskurs i håndsignaler. ATVene vi skal herje nasjonalparken med er nemlig ikke utstyrt med allverden av signallys, og vi skal kjøre i lang, lang rekke og trenger et system for å formidle beskjeder i fart. Den solstekte instruktøren viser oss tålmodig at to fingre opp betyr at vi skal danne to rekker, at vinking til siden betyr sving og at knyttet neve betyr brems. Her overlates lite til tilfeldighetenes spennende spill, men det betyr ikke at vi har en kjedelig tretimers tur foran oss. Langt derifra!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.