Spis billig og bra i Venezia

Hvorfor ikke ta turen innom restaurantene lokalbefolkningen drar på?

Kanalbyen Venezia er dyr, men det finnes bra spisesteder som ikke ruinerer deg. Foto: Margarit Ralev
Kanalbyen Venezia er dyr, men det finnes bra spisesteder som ikke ruinerer deg. Foto: Margarit Ralev Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du går rundt i byen Venezia og besøker landemerker som Markusplassen, Dogepalasset og Sukkenes bro. Så merker du sulten som kommer.

Det kan hende du lever på et strengt budsjett slik at du vil spise et sted hvor du får billig og god mat, eller så vil du kanskje bruke pengene dine på noe annet enn bare mat. Men vet du hvor du får tak i disse rimelige restaurantene?

Guardian.co.uk har listet opp de ti billigste spisestedene i Venezia.

Ti-på-topp

1. Arte della Pizza
Take away-stedet er et unntak i forhold til andre take away-steder i Venezia. Her får du ordentlig god og billig pizza. Det er et halvt dusin steinovner der, og stedet er veldig populært. Det ligger like i nærheten, men litt bortgjemt fra den 10 meter brede og 400 meter lange gaten Strada Nova.
Pris: Ca. 52 kroner for en hel pizza, og ca. 13 kroner for et stort stykke pizza.

Adresse: Calle dell'Aseo, 1896 Cannaregio, +39 (0)41 524 6520.

Ingen tvil om at kanalene i Venezia er  romantiske...  Foto: Colourbox.com
Ingen tvil om at kanalene i Venezia er romantiske... Foto: Colourbox.com Vis mer


2. Taverna del Campiello Remer
Her får du en flott og rimelig opplevelse om du timer det riktig. "Happy Hour" gjelder fra 17.30 til 19.30. Drikke kan virke noe dyrt, men buffeten er stor så du kan meske deg i alt fra store tallerkner med røkt skinke til salami, salater og til og med risotto og pasta. I lunsjtider er det spis-alt-du-klarer for en billig penge. Det er inkludert pastaer, grønnsaker, to eller tre hovedmåltider, dessert og vin. Utsikten er flott - du ser ut over Grand Canal. Stedet er stengt på onsdager.
Pris: Drikke ca. 35 kroner, lunsj ca. 170 kroner.

Adresse: Campiello del Remer, 5701 Cannaregio, +39 (0)41 522 8789.

3. Al Muro
Stedet du burde dra til ved lunsjtider på lørdager. Dette er et trendy spisested. Al Muro ligger ved fiskemarkedet Rialto. Restauranten serverer forskjellige retter hver dag. Noen eksempler på "dagens rett" er fritto misto, villsopprisotto eller gulasj. Stengt ved lunsjtider på søndag.
Pris: Mellom 60 og 90 kroner.

Adresse: Campo Bella Vienna, 222 San Polo.

4. Bacaro Lounge
Bacaro Lounge er en trendy bar/restaurant, den er plassert i en gammel kino og er eid av Benetton familien. Her treffer du på både moteløver som kler seg i high fashion, og du møter på de røffe gondolerne. De kommer rundt tolvtiden for å få seg en matbit. Baren/restauranten serverer alt fra spaghetti til grillet svin. Åpent hver dag.
Pris: Ca. 90 kroner.

Adresse: Salizzada San Moise, 1345 San Marco, tel; +39 (0)41 296 0687.

5. Da Luca e Fred
Stedets interiør har en gammeldags stil, og det er bråkete morsomt. Det er for det meste lokale folk fra Venezia som kommer hit. På midten av dagen samler det seg en gruppe med folk for å vente på at kokken sender ut tallerkener med "dagens rett". Disse er alltid populære. Turistmenyen deres består av lasagne, fulgt opp av fritto misto og en salat. Stengt på onsdager.
Pris: Husets vin koster 5 kroner, dagens rett 50 kroner, turistmenyen 120 kroner.

Adresse: Rio Tera San Leonardo, 1518 Cannaregio, +39 (0)41 716 170.

6. Orange
Dette er den hippeste baren i Santa Margherita, som er stedet i Venezia hvor folk drar ut om kveldene. I området rundt ligger det flere barer. Fra mandag til onsdag har de akkurat åpnet en stor buffet med "Happy Hour" fra 18.30 til 21.00. Buffeten består av for eksempel tramezzini smørbrød, polpette kjøttboller, varm tallerken med pasta, frukt og desserter. Åpent hver dag.
Pris: Drikke koster rundt 27 kroner.

Adresse: Campo Santa Margherita, 3054 Dorsoduro, +39 (0)41 523 4740.

7. Rosticceria San Bartolomeo
Kafeteriaen er gammeldags og du må bestille og hente maten selv. Derimot har den veldig god og rimelig mat. Her er prisen akkurat det samme uansett når på døgnet du kommer. I andre etasje er det en mer formell restaurant, som er noe dyrere. (Maten i underetasjen er 10-20 prosent billigere hvis du velger å ta den med deg.) Du kan for eksempel få stekt kylling eller en tradisjonell, kremete og salt torsk. Åpent hver dag.
Pris: Forrett: 50 kroner.

Adresse: Sottoportego della Bissa, 5424/a San Marco, +39 (0)41 522 3569.

8. Food & Art
Stedet Giudecca har den flotteste utsikten over Venezia, og det ligger også sentralt for reisende på budsjett. Food & Art fungerer som en kantine for mennene som jobber på båthavnen. Selv om det for det meste er arbeidskara som bruker kantinen kan alle komme inn på dette vennlige stedet, hvor du må forsyne deg selv. I tillegg er denne kantinen et kunstgalleri. Åpent fra mandag til fredag, bare i lunsjtider.
Pris: Full lunsj og vin koster 100 kroner, og en tallerken med pasta koster i underkant av 50 kroner.

Adresse: Corte Cordami, 554 Giudecca, +39 (0)41 241 1413.

9. Al Nono Risorto
Selv om restauranten har en lang meny fylt med tradisjonelle retter som spaghetti og grillet fisk, kan dette bli dyrt. Det lokalbefolkningen kommer hit for er pizza. De kommer både på dagstid og kveldstid. Pizzaen er stor med gorgonzola og røkt skinke. Bakgården er flott, og den er også tildekket og oppvarmet om vinteren. Stengt hver onsdag.
Pris: Husets vin koster 130 kroner en pizza koster rundt 70 kroner.

Adresse: Sottoportego de Siora Bettina, 2337 Santa Croce, +39 (0)41 524 1660.

10. Trattoria Alle Due Gondolette
Du trenger et godt kart for å komme fram til denne familiedrevne restauranten. Den ligger gjemt ved en vakker kanal i Cannaregio-nabolaget. Både arbeidsfolk og turister blir lokket hit på grunn av menyen. Det er pasta, vin og kaffe. Stengt lørdag, søndag og hver kveld.
Pris: Ca. 100 kroner.

Adresse: Fondamenta delle Cappuccine, 3016 Cannaregio, +39 (0)41 717528.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer