Spis i mørket på Unsicht-bar

Lyst til å leke blind et par timer?

Her, i en liten sidegate i Köln, kan du spise i totalt mørke. Foto: Pål Joakim Olsen
Her, i en liten sidegate i Köln, kan du spise i totalt mørke. Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvordan har blinde det på restaurant?

Nettopp det kan du oppleve på Unsicht-Bar; et restaurantkonsept som ble født i Köln, men som også er adoptert til både Berlin og Hamburg.

Her er alt lys slått av. Alt lys, altså. Restauranten har ikke en eneste lyskilde, og du får heller ikke lov å ha med mobiltelefon, kamera eller andre potensielle lyskilder; ei heller ta en røyk - det må du gjøre ute i gangen.

Når du ankommer restauranten, må du først bestille maten i gangen. Menyene er heller ikke helt detaljerte, men inneholder nok informasjon til at du skjønner sånn cirka hva de består av. Her er et eksempel:

Blinde kelnere

Etter at maten er bestilt, blir du møtt av en av restaurantens blinde kelnere. Han leder deg inn i selve restauranten og fører deg til bordet ditt. Siden de fleste av oss vil ha problemer med å finne veien ut, er kelneren tilgjengelig hele tiden mens du spiser på restauranten. Må du på do, må du be ham følge deg ut. Heldigvis er doen opplyst; det er kun selve spiserommet som er bekmørkt.

Unsicht-Bar anbefaler at du bruker et par timer på restauranten så du virkelig får en erfaring med det å være blind. Når maten kommer, forteller kelneren deg hva som ligger på tallerken og hvor på tallerken det ligger. Eksempelvis kan det være at gulrøttene ligger "klokka fire", mens kyllingen ligger "klokka sju" der tallerken er en tenkt klokke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer