Spis med de innfødte

MAT: Få førstehåndskunnskap til nasjonale spesialiteter ved å spise hjemme hos de innfødte.

Publisert
Sist oppdatert

Hvordan bedre få kunnskap til nasjonale tradisjoner enn ved å spise sammen med og hjemme hos de innfødte? Dette kan du nå gjøre flere steder rundt om i verden.

Spis med nederlenderne

Ferskeste tilbud på stammen er dette nederlandske tilbudet. Det spruter mer av den engelske betegnelsen Dine with the Dutch som også nettsiden heter, enn av den norske oversettelsen ... Ideen er at turister skal kunne få lære mer om den nederlandske kulturen og mattradisjonene ved å spise sammen med og hjemme hos en nederlender. Tilbudet finnes i Amsterdam, der du kan bestille middag hjemme hos utvalgte vertsfamilier i forskjellige aldre. Regn med at middagen varer tre til fire timer, og prisen er 49,98 euro (cirka 415 norske kroner) per person. Barn under åtte år spiser gratis, og barn mellom åtte og 16 betaler 25 euro. Bestillingen kan gjøres på selskapets nettside.

    Ekstern lenke: Dine with the Dutch

Deilig dansk

Fra Dine with the Dutch til Dine with the Danes - eller egentlig omvendt, da. Københavnernes tilbud om matservering med hjemmekos ble lansert i 1998. Eller egentlig enda tidligere; allerede i 1970 ble turister invitert hjem til danskene for kaffekos med kulturell lærdom, men dette tilbudet ble i en periode nedlagt på grunn av manglende kapasitet ved det danske turistbyrået.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer