Spise, handle og bo

Her er tipsene for mat, shopping og overnatting i Gibraltar. Tekst: Vibeke Montero. Bilder: www.photito.com

Publisert
Sist oppdatert

Shop til you drop!

Shopping i Main Street er obligatorisk. Du kan få med deg en helflaske Baileys til £10, en kartong Marlboro til £9 og en av Lancomes lekre mascaraer til knappe £11.Det finnes også andre ting å bruke pundene på utover innholdet i taxfree-kvota. Main Street er full av kjente, engelske butikker som Mothercare, Marks & Spencer, British Home Stores, Dorothy Perkins og Top Shop.

Drøm deg bort i smaker fra Marokko, India og Israel

Gibraltar kan, i likhet med moderlandet England, by på det mest varierte og samtidig autentiske kjøkkenet. Takket være immigranter fra Israel (jøder på flukt fra den spanske inkvisisjonen), India (kjøpmenn som fulgte det britiske imperiet), Marokko (nærmeste nabo) og selvfølgelig England (soldater som forelsket seg i sitt lille "England under the sun") kan man spise himmelsk god mat i Gibraltar. Og fordi det kokkeleres for disse mikrosamfunnene, er maten billig, alltid fersk og tilgjengelig i alt fra fancy restauranter til enkle take-aways. Her skal det godt gjøres å bli matlei!

British it is

"When in Rome, do as the Romans". I Gibraltar gjør man selvfølgelig det erkebritiske. Det kan være å drikke cups of tea fra porselenskanner og spise en scone med clotted cream og jam, eller det kan være å spise fish & chips til lunsj på en typisk engelsk pub. Forskjellen er at her kan alt gjøres på bord utendørs med parasollbehov.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer