Spiselige gleder

Champagne, sjokolade, østers, truser, artiskokker... Her er våre tips til hva du kan spise på Valentinsdagen.

Publisert
Sist oppdatert

Valentinsforslag nummer 2. Alt man kan gjøre med champagne

Champagnedronningen Nouger de Ferrer og erotikakokk Dagfinn Hov er klar på hva de mener er en passende drikk til de kjærlige anledninger.

- Fire grunner til å drikke cava (spansk champagne, red.anm.)? Når man elsker, når man får barn, for helsen, for arbeidet og for hvilken som helst familiesammenkomst, sier Gloria Noguer de Ferrer, presidentfruen i det store spanske vinbodegaen, Freixenet, til det spanske magasinet Woman.

Noguer de Ferrer legger også til at hun gjerne skåler for toleranse og fred i verden.

Champagne til alt

Det var den kloke munken Dom Pérignon som på syttenhundretallet trikset seg frem til drikken som er uløselig bundet til glamour og kjærlighet. Skribenten Dagfinn Hov slutter seg energisk til både champagneoppfinnere- og produsenter: Han står bak både Den erotiske kokeboken og Flørt. DinSide spurte Hov etter bokutgivelsen; hva burde man servere sin hjertes utkårede til Valentinsdagen, og her følger utdraget av intervjuet:

- Vel, hva liker du, spør forfatteren.- Mmm, skalldyr, svarer jeg.- Vel, da bør du servere østers. Fire til hver. Til hovedrett lager du hummersalat. Hva vil du ha til dessert?- Sjokolade, sukker jeg.- Vel, gå for sjokolademousse. Du kjører champagne gjennom hele måltidet. Det blir du kåt, glad og lykkelig av. Men glem det der med fire østers. Ta seks til hver. Østers innholder stoffer som gjør deg kåt.- Oh, la, la, kan jeg ringe deg til neste Valentinsdag også, spør jeg henført.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer