Spisetips som verner feriemagen

Kok det, skrell det eller glem det, heter en huskeregel. Her er gode mattips for reisen.

Publisert
Sist oppdatert
Eksotiske frukter er fristende, men husk smittefaren.
Eksotiske frukter er fristende, men husk smittefaren. Vis mer


  1. Kald og lunken mat, for eksempel fra gatekjøkken, bør du unngå. Dette gir perfekt grobunn for plagsomme bakterier.
  2. Dropp skalldyr, rå fisk og rått kjøtt. Sørg for at maten er gjennomstekt og varm.
  3. Springvann er ikke like rent og sunt overalt. Mat vasket i springvann, isbiter i drinkene, vannflasker som ikke er forseglet - det står du over i risikolandene.
  4. Produkter av upasteurisert melk er bakteriebomber du bør sky som pesten. Det gjelder også iskrem, sauser og desserter som står fremme i varmen.
  5. Vær forsiktig med rå grønnsaker og frukt som ikke kan skrelles.

Det bør ikke være nødvendig å si, men vi gjør det likevel: Det er viktig å vaske seg godt etter toalettbesøk, og før måltider. Pass spesielt på barna. Reiser du i områder med lite vann, kan du satse på å ta med våtservietter fra apoteket.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer