Sporløst forsvunnet - slakter flyselskap

Anklager Delta Air Lines: - Det tok to døgn før de innrømmet at de hadde mistet hunden min.

BESTEVENNER: Paula Rodriguez tok til seg gatehunden Maia da hun bare var en måned gammel. De har nesten ikke vært fra hverandre de siste seks årene. Foto: Paula Rodriguez
BESTEVENNER: Paula Rodriguez tok til seg gatehunden Maia da hun bare var en måned gammel. De har nesten ikke vært fra hverandre de siste seks årene. Foto: Paula Rodriguez Vis mer
Publisert

Dominikanske Paula Rodriguez går hardt ut mot det amerikanske flyselskapet Delta Air Lines, etter at de tilsynelatende har klart å «rote bort» den seks år gamle hunden Maia.

Rodriguez reddet hunden fra gata da hun var én måned gammel, forklarer hun til Atlanta News First.

Planen var å gi valpen ly under stormen Maria som herjet landet i 2017, men Rodriguez klarte aldri å gi fra deg den lille hjerteknuseren. Siden har de vært uatskillelige.

Ble nektet innreise

Kvinnen tok derfor med seg sin firbeinte følgesvenn da hun skulle fly fra Santo Domingo i Den dominikanske republikk til San Francisco i California, USA.

Men under mellomlandingen i Atlanta gikk alt i stå. I grensekontrollen fikk Rodriguez beskjed om at hun ikke oppfylte kravene til turistvisum og dermed måtte returnere til Den dominikanske republikk.

Mens kvinnen var i avhør med grensevaktene, ble trolig Maia tatt hånd om av flyplassansatte.

- De sa jeg kunne overnatte på et interneringssenter i påvente av returen neste dag, men at hunden min ikke kunne bli med dit.

Tvunget til å reise fra hunden

Til CNN forteller hun at Maia hadde hatt store problemer på flyturen til USA, og at hun hadde kastet opp og hatt mageproblemer.

- Jeg var derfor veldig opptatt av hvor Maia skulle tilbringe natta, men de ba meg ikke bekymre meg og sa at hun ville bli tatt godt vare på. Det var ikke noe mer jeg kunne gjøre, så jeg stolte på det de sa, sier hun.

Morgenen etter, lørdag 19. august, var Rodriguez klar for å ta fatt på hjemreisen til Karibia. Det var imidlertid ett stort problem:

Hunden Maia var borte.

- Jeg sa jeg ikke kunne gå om bord på flyet, fordi hunden min var borte. Grenvaktene sa at jeg ikke hadde lov til å være på flyplassen i mer enn 24 timer, så jeg hadde ikke noe annet valg. Jeg gråt og hadde panikkanfall hele flyturen, sier hun til det lokale Atlanta News First.

Ga ikke lyd fra seg

Da hun landet i hjemlandet, hadde flyselskapet fortsatt ikke klart å lokalisere hunden.

- Jeg ringte og ringte, men ingen visste hvor hun var, forklarer Rodriguez.

Hun fortsetter:

- Jeg har tatt kontakt med flyselskapet, flyplassen og alle veterinærer og kenneler i Atlanta uten hell.

Først to dager seinere tok Delta Air Lines' talsperson kontakt med dominikaneren.

- Han sa at Maia hadde blitt fraktet til flyet på rullebanen lørdag 19. august, men at hun hadde rømt da de åpnet buret hennes. Det er alt jeg vet, forteller hun til CNN.

Får ikke lete etter hunden selv

Ettersom dominikanerens visum ble avslått i grensekontrollen, har ikke Rodriguez mulighet til å reise tilbake til Atlanta for å lete etter hunden. Hun har derfor sendt av gårde moren sin for å bistå i søket.

- De har gitt henne en omvisning og vist henne hvor Maia forsvant. Men foreløpig har hun ikke funnet noen spor etter henne.

Ifølge The Washington Post har mora tatt med seg Rodriguez' klær slik at Maia kanskje kan sniffe seg fram til den kjente lukta.

Familien tror hunden kan gjemme seg et sted på flyplassen.

Andrew C. Gobeil, talsperson for Delta Air Lines, sier i en uttalelse til CNN at «Delta-teamet har jobbet for å finne og gjenforene kjæledyret med eieren, og vi forblir i kontakt med eieren for å gi oppdateringer».

Videre opplyser de om at de er forpliktet til å fortsette søket i tett samarbeid med Atlantas Department of Aviation.

- Umenneskelig

De har imidlertid ikke ønsket å svare på spørsmålet om hvordan hunden klarte å rømme.

- Jeg har levd et mareritt siden fredag. Jeg vet at babyen min er der ute et sted. Hun er redd og kan være skadd. Alle slags katastrofetanker går gjennom hodet mitt, og jeg kan ikke gjøre noe med det. Hvert minutt føles ut som en hel dag, sier Rodriguez.

Overfor The Washington Post mener hun at flyselskapet kunne gjort en mye bedre jobb.

- Det at det var i stand til å skjule det faktum at hunden min hadde vært borte i over 48 timer før de innrømmet det, det er rett og slett umenneskelig.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer