Sportsidiot eller idrettsignorant?

Det finnes noen som legger opp hele ferien etter de store datoene i sportskalenderen. Er du en av dem?

Følger du kølla på ferie? Få nordmenn velger store sportsarrangementer i ferien, men svenskene derimot ...
Følger du kølla på ferie? Få nordmenn velger store sportsarrangementer i ferien, men svenskene derimot ... Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er sommer i Europa, og TV-skjermene har svømt over av ballsparkende atleter, og ikke fult så atletiske fotballanalytikere. Og ikke før er de ferdige med moroa i Portugal, og galematiassene fra hooligan-nasjonen England endelig har glemt navnet på sitt dommerhatobjekt nummer en, så dundrer det igang igjen - i Frankrike denne gangen.

LeTour, eller Tour de France er en av verdens viktigste sportsbegivenheter blir vi fortalt, og syklende machomenn med eller uten dopmistanker hengende over sine svettende hoder dundrer frem langs belgiske og franske landeveier. Ikke før har vinneren blitt behørig bekranset og bejublet før vi må gjøre oss klare igjen. Kun et lite pusterom har vi før gigantarrangementet over dem alle braker løs i midten av august.

OL har kommet hjem til Hellas igjen, og det store spenningsmomentet i forkant av jubelfesten er ikke hvem som vil vinne gull, men om arrangørene kommer seg over bakfylla etter seiersfesten fra fotball-EM i tide til å komme i mål med sine fortsatt uferdige stadionanlegg.

Svenskene er sportgale, nordmenn prioriterer familien

Joda, det er nok å henge fingrene i for sportskåte sommereuropeere. For eksempel viser en undersøkelse fra karriereportalen Monster.no at hele 33 prosent av svenskene sier at store idrettsarrangementer, som EM i fotball og OL styrer deres ferieavvikling. For nordmenn gjelder det kun tre prosent - vi lar oss i mye større grad styre av familien skal vi tro undersøkelsen. Men det er statistikk - hvordan er det med deg? Test om du er en ekte sportsidiot.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer