Sporty på sydentur

Opp av solsengen og ut på dykkekurs, løpetur eller tennisbanen.

Opp av solsengen, og ut på joggetur. Nordmenn på sydentur er blitt mer sporty. Foto: Apollo
Opp av solsengen, og ut på joggetur. Nordmenn på sydentur er blitt mer sporty. Foto: Apollo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skal godt gjøres å åpne en helgeavis eller et ukeblad uten at du finner artikler som handler om helse, kosthold eller trening. Hvis dekningen gjenspeiler nordmenns interesse, er vi veldig opptatt av sunn livsstil.

Det stemmer antagelig, for flere mosjonsløp og -renn melder om rekordantall påmeldinger (det gjelder for eksempel Oslo Maraton, Birkebeinerløpet og Birkebeinerrennet).

Og jammen har ikke helsefokuset sneket seg inn i ferien til folk, også. Det mener i hvert fall Apollo. Charterselskapet merker en økende interesse for sine resorter som har treningsfasiliteter.

- Jeg skal ikke påstå at folk ikke reiser på sydentur for å ligge på en solseng, men vi merker at folk også er opptatt av at det skal være muligheter for fysisk aktivitet, sier Helen Begby, informajsonssjef i Apollo.

- Det finnes snart ikke et hotell som ikke har treningmuligheter, sa hun under en nylig pressekonferanse.Apollo la nylig til resortet Las Playitas i sitt program, og dette har blitt godt mottatt. Hotellkomplekset på Fuerteventura har fokus på aktiviteter. Her tilbys gjestene et svømmebasseng i OL-størrelse (50 meter langt), treningstimer, sykkelutleie, golf, og en utendørs treningspark med fastmonterte apparater der man kan gjøre styrkeøvelser. Fuerteventura er forøvrig kjent for sine mange turveier og fine sykkelstier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.