Sprelsk hotell med hete bad

I Østerrike kan du bo på et hotell som er det reneste kunstverk i utseende og utforming, og få pleid helsa samtidig.

Publisert
Sist oppdatert
Hunderdtwassers arkitektur er lett gjennkjennelig. Foto: Rogner Bad Blumau Foto: Rogner Bad Blumau
Hunderdtwassers arkitektur er lett gjennkjennelig. Foto: Rogner Bad Blumau Foto: Rogner Bad Blumau Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Kunst, sunnhet og ferie er stikkordene for dette merkelige byggverket som ligger i Østerrike. Den berømte arkitekten Hundertwasser (1928-2000) er mannen bak konstruksjonen, og den som har sett arkitektens mest berømte byggverk i Wien, Hundertwasserhuset, vil neppe være i tvil om det. Men mens huset i Wien er privat og bebodd av "vanlige mennesker", er Rogner Bad Blumau et hotell som hvem som helst kan leie seg inn på.

 • Se bilder fra spa-hotellet her
 • Se mer lenger nede på siden.

  Skrullete, deilig arkitektur

  Varme kilder er grunnen til at spa-hotellet ligger her. Foto: Rogner Bad Blumau Foto: Rogner Bad Blumau
  Varme kilder er grunnen til at spa-hotellet ligger her. Foto: Rogner Bad Blumau Foto: Rogner Bad Blumau Vis mer


  Arkitekt Hundertwasser var definitivt ikke som andre arkitekter. Han skal blant annet ha sagt at lar man vinduer danse ved å tegne dem i forskjellig form, og om man tillater så mange irregulære løsninger som mulig i fasader og innenfor, vil bygninger gjenvinne sin sunnhet og begynne å leve.

  Og bygningene ser langt fra døde ut: Sterke farger, myke former og pussige innslag er forfriskende i en ellers veldig funksjonalistisk verden. Ikke for deg som sverger til norsk tømmer, internasjonal minimalisme eller klassiske gipsstukkaturer, men absolutt inspirerende for fantasi og lekelyst.

  Og midt i moroa som dette byggverket representerer, kan du altså leie deg et hotellrom eller en leilighet. Hotellet satser på velvære og spa-virksomhet, og vannet kommer fra varme kilder. Hotellet ble åpnet så sent som i 1997, og har drøye 200 dobbeltrom og 24 leiligheter. Og utviklingen av området som spa-by har også ført til en eksplosiv økning i turismen. For få år siden var dette et av Østerrikes fattigste områder - nå er det et av de viktigste turistmålene i landet.

 • Se bildene her
 • Fakta om spa-hotellet

  Hvor er så dette? Bad Blumau ligger 130 kilometer syd for Wien, og kun 1.500 innbyggere bor her. Regn med priser fra omkring tusenlappen for overnatting med frokost. Prisen gjelder per person, og inkluderer bruk av de varme kildene både dag og kveld. Spabehandlinger kommer i tillegg.

  Mer av Hundertwasser

  Helsereiser

  Drømmer du om spa-ferie? (Avsluttet)
  Ja(68%) 67
  Nei(18%) 18
  Kanskje(13%) 13
  Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


  Badeanlegget som er utformet av arkitekten Hundertwasser, minner på mange måter om den mer berømte bygården i Wien. Og for kanarituristen er det også håp etter hvert: Verdens største beboelige kunstverk kalles hotellet som skal bygges på Tenerife etter tegninger av Hundertwasser. Hotellets navn blir La Gaceta.

 • Rogner Bad Blumau på nett.

 • Hundertwasserhusets sider på nett

 • Flere spreke byggverk av Hundertwasser.
 • Verktøy for reiselyst

  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer