Sprelsk hotell med hete bad

I Østerrike kan du bo på et hotell som er det reneste kunstverk i utseende og utforming, og få pleid helsa samtidig.

Publisert
Sist oppdatert

Kunst, sunnhet og ferie er stikkordene for dette merkelige byggverket som ligger i Østerrike. Den berømte arkitekten Hundertwasser (1928-2000) er mannen bak konstruksjonen, og den som har sett arkitektens mest berømte byggverk i Wien, Hundertwasserhuset, vil neppe være i tvil om det. Men mens huset i Wien er privat og bebodd av "vanlige mennesker", er Rogner Bad Blumau et hotell som hvem som helst kan leie seg inn på.

Se bilder fra spa-hotellet her

Se mer lenger nede på siden.

Skrullete, deilig arkitektur

Arkitekt Hundertwasser var definitivt ikke som andre arkitekter. Han skal blant annet ha sagt at lar man vinduer danse ved å tegne dem i forskjellig form, og om man tillater så mange irregulære løsninger som mulig i fasader og innenfor, vil bygninger gjenvinne sin sunnhet og begynne å leve.

Og bygningene ser langt fra døde ut: Sterke farger, myke former og pussige innslag er forfriskende i en ellers veldig funksjonalistisk verden. Ikke for deg som sverger til norsk tømmer, internasjonal minimalisme eller klassiske gipsstukkaturer, men absolutt inspirerende for fantasi og lekelyst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer