St Germain des Prés

Fra Panthéon kaster vi et blikk mot elven, der Notre Dames to stolte tårn kan skimtes over hustakene. Vakker utsikt, men vi bestemmer oss for å vandre rundt i området der vi er, Rive Gauche, venstre elvebredd, som i sin tid gav navnet til kanskje verdens mest kjente kleskolleksjon av Yves Saint Laurent.

Publisert
Sist oppdatert
Yves Saint Laurent kalte sin første butikk opp etter beliggenheten - på Paris' Rive Gauche. Foto: Elisabeth Dalseg Foto: Elisabeth Dalseg
Yves Saint Laurent kalte sin første butikk opp etter beliggenheten - på Paris' Rive Gauche. Foto: Elisabeth Dalseg Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer


I Saint Germain de Prés, området rundt Boulevard St. Germain er det flerfoldige butikker av nettopp et slikt eksklusivt kaliber. I tillegg er det et vilt mylder av små boutiques, som selger briller, accessoirer, bager, klær til fjonge fruer, interiør til satte menn, interiør til barn, sko, sko, sko og et velsignet antall kaféer.

Frankrike, og kanskje særlig Paris er viden kjent for sine kaféer. Har du dårlig tid tar du en exprés (espresso) i baren, og har du bedre tid kan du sette deg i vinduet eller på fortauet, om kaféen har uteservering og se livet vandre forbi.

Paris er velsignet fritt for kaffebarer som vi kjenner dem fra våre amerikanske avarter. Take-away, pour emporter, er nærmest et fremmedord. Det har imidlertid åpnet en eller to Starbucks i den franske hovedstaden, men de fleste parisere vil ikke bli sett død med en papirkopp fra den amerikanske kaffekjeden i hånden. Har de dårlig tid blir det espresso - ekspress.

På en av de franske bistroene hadde vi et møte med de parisiske hamburgene. L´Hamburger en oef - hamburgeren med egg - kom mistenkelig fritt for hamburgerbrød... men heldigvis ble vi forsynt med en raus brødkurv med baguetter ved siden av.

Litt sært kanskje, men langt ifra i nærheten av hva du kan støte på andre steder i verden. Her kan du lese om maten som gjør skadedyrkontrollørene arbeidsledige.

En hamburger Fedon Lindberg verdig - om man da bare ser bort ifra tilbehøret... 
Foto: Elisabeth Dalseg Foto: Elisabeth Dalseg
En hamburger Fedon Lindberg verdig - om man da bare ser bort ifra tilbehøret...
Foto: Elisabeth Dalseg Foto: Elisabeth Dalseg Vis merVi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer