St Germain des Prés

Fra Panthéon kaster vi et blikk mot elven, der Notre Dames to stolte tårn kan skimtes over hustakene. Vakker utsikt, men vi bestemmer oss for å vandre rundt i området der vi er, Rive Gauche, venstre elvebredd, som i sin tid gav navnet til kanskje verdens mest kjente kleskolleksjon av Yves Saint Laurent.

Publisert
Sist oppdatert

I Saint Germain de Prés, området rundt Boulevard St. Germain er det flerfoldige butikker av nettopp et slikt eksklusivt kaliber. I tillegg er det et vilt mylder av små boutiques, som selger briller, accessoirer, bager, klær til fjonge fruer, interiør til satte menn, interiør til barn, sko, sko, sko og et velsignet antall kaféer.

Frankrike, og kanskje særlig Paris er viden kjent for sine kaféer. Har du dårlig tid tar du en exprés (espresso) i baren, og har du bedre tid kan du sette deg i vinduet eller på fortauet, om kaféen har uteservering og se livet vandre forbi.

Paris er velsignet fritt for kaffebarer som vi kjenner dem fra våre amerikanske avarter. Take-away, pour emporter, er nærmest et fremmedord. Det har imidlertid åpnet en eller to Starbucks i den franske hovedstaden, men de fleste parisere vil ikke bli sett død med en papirkopp fra den amerikanske kaffekjeden i hånden. Har de dårlig tid blir det espresso - ekspress.

På en av de franske bistroene hadde vi et møte med de parisiske hamburgene. L´Hamburger en oef - hamburgeren med egg - kom mistenkelig fritt for hamburgerbrød... men heldigvis ble vi forsynt med en raus brødkurv med baguetter ved siden av.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer