Stalltips til Brüssel

Se hva du bør få med deg når du er i EUs hovedstad.

Publisert
Sist oppdatert

Brüssel er EUs hovedsete. Her ligger EU-parlamentet og EU-kommisjonen, for å nevne noe. Siden Brüssel er EUs sentrum, holder flere bedrifter også til her.

Selv om Norge ikke er medlem av EU, er det ganske mange som reiser hit i forbindelse med jobb. Men Brüssel egner seg derimot like godt for en storbyferie.

Uansett om du er i Brüssel som turist, eller i forbindelse med jobb - hva kan du finne på i denne byen?

BILDER fra Brüssel

Brüssel (og Belgia) er kjent for øl, sjokolade, tegneserier, vafler og blonder. Det merker du fort. Det ligger kroer overalt, og sjokoholikere vil bli bombardert med fristelser i vinduene til Brüssels mange sjokoladebutikker. Butikker som selger håndbroderte blonder omkranser Grand Place, og løfter du blikket ser du veggmalerier med kjente belgiske tegneseriefigurer på over 40 husvegger rundt i byen.

Her er våre stalltips:

Gode restauranter

Er du sugen på fisk, bør du spise på en av de kjente fiskerestaurantene ved Fischmarkt, som egentlig heter Platz St. Catherine, etter katedralen som ligger der. Her anbefales Francois, en anerkjent men ganske dyr restaurant (bestill bord), Rugbyman no. Two (det finnes også en som heter Rugbyman no. 1) eller Bij Den Boer. Hos Le Jardin de Catherine, like bortenfor Francois, serveres både fisk og andre tradisjonelle retter. dette er et populært sted, særlig på grunn av bakhagen som er åpen vår, sommer og høst. Le Pré-Salé ligger rundt hjørnet for Le Jardin de Catherine, i 20 Rude de Flandre, og serverer tradisjonell belgisk mat som blåskjell i øl og vilt som hjort og villsvin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer