Flyreiser

Stanser flyforbud

Endelig noen gode nyheter for mange flypassasjerer.

TRAVEL FLYPLASS: Schiphol i Amsterdam har hatt store vansker med å håndtere den store flytrafikken etter pandemien. De ønsket å reduserer noe av trykket ved å tillate færre flyavganger og landinger. Foto: Odd Roar Lange
TRAVEL FLYPLASS: Schiphol i Amsterdam har hatt store vansker med å håndtere den store flytrafikken etter pandemien. De ønsket å reduserer noe av trykket ved å tillate færre flyavganger og landinger. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Schiphol flyplass ville stenge flyplassen om natta, og samtidig redusere antall landinger eller avganger med 17 000 i året.

Endingen skulle innføres allerede fra kommende høst og vinter.

Dette ville skapt problemer for en rekke norske flypassasjerer siden den nederlandske hovedflyplassen er et av de store navene i europeisk luftfart.

Tusenvis av reisende fra Norge bruker Schiphol som reisemål eller som mellomlanding videre ut i verden.

Flyplassen i Amsterdam i Nederland, Schiphol, planla å kutte ut flyavganger om natta for å redusere støy.

Nattforbud

Schiphol har hatt store problemer med å avvikle den store flytrafikken, og sist sommer var det fullstendig kaos med tusenvis av passasjerer som måtte stå timesvis i kø før innsjekking, samt at bakkemannskapene ikke klarte å håndtere bagasjen.

Til slutt måtte direktøren gå av.

Kuttplanen skulle iverksettes i løpet av de neste to åra, noe som ville innebære at flyplassen nærmest stenges helt mellom midnatt og klokka 05 på morgenen.

Flyplassen så også på muligheten til å redusere med 17 000 flyginger årlig. Flyplass-ledelsen planla i tillegg å ikke tillate nattflyginger, privatfly og lastefly mot slutten av 2025, ifølge NL Times.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.