Ståplass på Stena Line

DinSide har reist på flere internasjonale ferjestrekninger med Stena Line i sommer. Felles for alle turene var at det var umulig å finne en hyggelig sitteplass om bord for flere som reiser sammen.

Publisert

Når du bestiller plass på en nattseiling med en ferje, får du klar beskjed hvis det ikke finnes ledige lugarer, og kan forholde deg deretter. Slik er det ikke på dagseilinger: Kjøper du billett, forventer du antagelig å finne et brukbart sete om bord. Men det kan du ikke regne med. Våre erfaringer i sommer viser at det er trangt om plassen, og er du ikke blant de heldige som kommer først om bord, må du belage deg på å tilbringe turen i en korridor eller trapp.

Fullt overalt

Vi har i sommer reist på tre dagseilinger med Stena Line: Fra Hoek van Holland til Harwich, fra Harwich til Hoek van Holland og fra Frederikshavn til Oslo. På alle de tre turene var det umulig for en gruppe på 3-4 personer å finne en plass der man kunne sitte sammen under reisen.

Passasjerene som er så heldige å slippe om bord først, karrer raskt til seg det som er tilgjengelig av sitteplass. De som kommer etter, må rett og slett finne seg en plass på gulvet eller i trappene (se bilder).

Det er også fåfengt å håpe på at dere i hvert fall får sitte sammen når dere spiser: Nettopp fordi skipet er overfylt, tviholder alle på plassen de har fått tak i – også i restauranter og kafeer. Også måltidene må derfor inntas der du finner en ledig krok.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer