Sydentur:

- Står i fare

Greske myndigheter slår alarm foran sommerferien.

GRESK TRØBBEL: Hellas sliter med å finne nok ansatte til reiselivsbedriftene.
GRESK TRØBBEL: Hellas sliter med å finne nok ansatte til reiselivsbedriftene. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hellas er et av nordmenns favorittland. Mer enn 300 000 nordmenn velger et gresk reisemål i sommerferien.

Men denne sommeren kan det bli trøbbel. Og du bør ikke forvente at alle reisemål har den samme gode servicen som du har opplevd tidligere.

Hellas sliter stort med å rekruttere ansatte til reiselivsbransjen. Hver fjerde reisemedarbeider har valgt et annet yrke etter pandemien. Og nå slår greske myndigheter alarm foran sydensommeren. De mangler 60 000 medarbeidere for å imøtekomme bølge av turister som snart ankommer landet.

Mangler folk

Mens turistene står i kø for å besøke Hellas har landet store vansker med å fylle alle stillinger. Antall reiselivsansatte økte fra 2021 til 2022, men de ligger fortsatt langt bak 2019-nivået. Det viser en fersk undersøkelse gjennomført av det greske turistbyrået.

Den tidligere lederen for de nasjonale turistbyrået, Andreas Andreadis, la for ei tid siden ut en melding på Twitter med en sterk bekymring. Han oppfordret regjeringen til å iverksette tiltak umiddelbart. «Kvaliteten på reiselivsproduktet vårt er i fare,» sa Andreadis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer