Starbucks åpner på Oslo Lufthavn

De ivrigste kan dermed ta flytoget og kjøpe seg Norges dyreste kaffe.

STOR KAFFEKJEDE: Det amerikanske kaffehuset Starbucks er etablert i 58 land. Nå kan de også krysse av Norge på listen.  Foto: Silje Ulveseth
STOR KAFFEKJEDE: Det amerikanske kaffehuset Starbucks er etablert i 58 land. Nå kan de også krysse av Norge på listen. Foto: Silje Ulveseth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag 9. februar 2012 er en merkedag for kaffeelskere. Klokken 08:00 åpner nemlig Norges aller første Starbucks-filial på Oslo Lufthavn (OSL).

Dette er perfekt for kaffetørste flyreisende, men beliggenheten gjør at nysgjerrige kaffe-entusiaster må punge ut for å få seg en kaffetår:

Reiser du tur/retur med Flytoget fra Oslo S til Gardermoen, koster det 340 kroner i seg selv - og det er uten å betale for selve kaffen.

Kjøper du tur/retur-billett med Flybussen fra Oslo, koster det 250 kroner. Billigst er NSB, som tar 90 kroner tur/retur med regiontog, hvis du klarer å få gjort alt på under en time.

>>>Nye spisesteder på OSL - se oversikten!

Lett å spotte

Det var 16. juni i fjor at kaffeaktøren kunngjorde at de skulle komme til Norge. Allerede julen 2010 begynte OSL arbeidet med å få Starbucks til Norge, og nå på torsdag åpner den altså for gjestene.

Kaffebaren er plassert i ankomsthallen på Gardermoen, og med 210 kvadratmeter bør det være mulig få finne seg til rette i de ulike sitteavdelingene, om du har tid til det.

Det er plass til cirka 130 gjester totalt.

Se forøvrig bildene fra pressevisningen:

– Vi er veldig glade og stolte over å være det første Starbucksstedet i Norge, sa Jo Kobro, tidligere informasjonssjef på Oslo Lufthavn, til DinSide i dag.

– Starbucks vil ligge rett under den første rulletrappen, slik at den er synlig for alle som skal ut og reise, og alle som går mot toget. Det er en veldig gunstig plassering, og vil håper at både de reisende og lokalbefolkningen vil la seg friste til et besøk.

Fra 25 kroner og oppover

Prisene på kaffe varierer fra 25 kroner (enkel espresso) til 68 kroner (for en stor «Hazelnut Hot Chocolate»). En vanlig stor filterkaffe koster 34 kroner, mens en stor Caramel Macchiato ligger på 59 kroner. Starbucks tilbyr 85.000 ulike drikkekombinasjoner.

Butikken vil ha åpent fra klokken 05.00 til 22.00. Lørdager vil butikken ha noe kortere åpningstid, grunnet færre flighter.

Arjan Oudejans, direktør for Starbucks Europa, Midtøsten og Afrika, fortalte at han har store forventninger til den nye Starbucksfilialen, og at vi ikke skal se bort ifra at det vil dukke opp flere Starbucks-butikker i Norge etterhvert.

Populære

I flere år har nordmenn mast på kaffekjeden om at de må komme til Norge.

– Vi skjønner at ventetiden virker lenge sett med norske øyne, men vi ville vente til vi hadde funnet riktig plassering. Og det har vi nå, forklarte Oudejans.

Ettersom Norge er ett av landene som drikker mest kaffe i verden, tror Oudejans at nordmenn sannsynligvis kommer til å drikke mye sterk, sort kaffe når de går på Starbucks.

– I USA, hvor vi har flest filialer, selger vi mest latte, sa direktøren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer