Starbucks på rare steder

Denne uken åpnet Norges andre utsalg av den PR-effektive amerikanske kaffekjeden.

Hva er det med nordmenn og Starbucks? Køen går rundt hele lokalet, i en by som fra før har fått skryt for at vi kan nyte noe av verdens beste kaffe - allerede. Foto: Øivind Idsø
Hva er det med nordmenn og Starbucks? Køen går rundt hele lokalet, i en by som fra før har fått skryt for at vi kan nyte noe av verdens beste kaffe - allerede. Foto: Øivind Idsø Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva er det med denne kaffekjeden og nordmenn? For så spesiell er da virkelig denne kafeen og disse produktene ikke? Men jo: Da det andre Starbucks-utsalget i Norge åpnet 29. mai, var det til mye medieoppmerksomhet og lange køer.

Og selv på dag to etter åpningen, står kaffeklare gjester på rekke langt inn i gangarealene på Oslo City, utenfor det nye utsalget som ligger i kjelleren på kjøpesenteret, mellom luftige eikestrukturer og romslige bord.

Forfatter og musiker Jo Nesbø råder turister til å styre unna Starbucks-kaffe ved besøk i Oslo

Til havs og under bakken

Den amerikanske kaffekjeden som hevder at det i hjemmemarkedet aldri er mer enn 27 mil mellom utsalgene, har etterhvert en og annen unik butikk å vise frem, som vel må sies å overgå kjellerbutikken i hovedstaden.

Her er noen av dem:

De har blant annet en egen kaffebar til sjøs. Den er en del av tilbudet til gjestene på Royal Caribbean-skipet Allure of the Seas.

Se mer fra gigantskipet Allure of the Seas

Og ikke bare her: Også mannskapet på hangarskipet USS Boxer har fått sin egen Starbucks-filial om bord.

Tilbake til landjorda, og faktisk litt under bakken. I Nederland har de åpnet en filial i Amsterdam, der kundene får prøve ut ny kaffe og får tilbud om kaffetyper som foreløpig ikke er tilgjengelig andre steder i Europa. Kaffebaren ligger i en nedlagt bank under bakkenivå, og er dekorert med lokal touch.

Til fjells kom det første utsalget i Squaw Valley - kaffe med ski inn ski ut, mens de blant annet i Washington har laget et utsalg bygget av brukte skipskontainere. Se tre av disse på bildene nedenfor.


Mer spesiell kaffe? Denne drittkaffen koster 7.000 kroner kiloen

Det kommer flere

Nordmenn med nysgjerrige kaffe-ganer er ikke ukjent med amerikanske megaporsjoner på norsk grunn. Allerede i fjor åpnet selskapets første filial på Oslo Lufthavn Gardermoen.

Umoe Restaurant Group bekrefter i en pressemelding at selskapet vil åpne flere Starbucks i både Oslo, Bergen og Trondheim. Konsernsjef Karen Kvalevåg bekreftet overfor Hegnar.no i forbindelse med åpningen av utsalget i Oslo City, at selskapet har signert kontrakt på sju lokaler som etter planen skal i drift som kaffebarer i løpet av 2013.

Samme selskap ser også på muligheter i Sverige.

Heller lage selv? Slik gjør du presskannekaffen bedre

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer