Starter guidede turer blant flerkone-sekt

Men polygamistene som bor i samfunnene er ikke glade.

Sektmedlemmene i FLDS forsvarer sin flerkonerikultur. Bildet viser tenåringer som demonstrerer for polygami i Salt Lake City i 2006.  Foto: Wikipedia Commons
Sektmedlemmene i FLDS forsvarer sin flerkonerikultur. Bildet viser tenåringer som demonstrerer for polygami i Salt Lake City i 2006. Foto: Wikipedia Commons Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En amerikansk kirkegruppe har begynt å arrangere guidede turer rundt i flerkonerisamfunn på grensen mellom Utah og Arizona, skriver The Salt Lake Tribune.

Den guidede turen, kalt The Polygamy Experience: A guided tour of Colorado City, lokker med å kunne vise nysgjerrige "USAs største og mest isolerte polygamikoloni". Polygamistene selv er selvsagt ikke spesielt fornøyde med påfunnet.

Det er eksmedlemmer av sekten Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter Day Saints (FLDS) som i løpet av den fire timer lange guidede turen rundt i Colorado City og Hildale vil fortelle hvordan flerkonerisystemet fungerer.

Polygamistene reagerer

Mannen bak turene, Richard Holm, skriver på turoperatørens hjemmeside at deltakerne vil få svar på alle spørsmål de har om polygami. Sektmedlemmene selv er mindre glade for at Holm vil kjøre turister rundt for å kikke på dem.

- De vil komme hit til vårt lokalsamfunn for å kikke, som om vi er på utstilling, mens for oss er det som om sirkuset har kommet til byen, sa talsmann Willie Jessop til The Salt Lake Tribune.

- Vi håper folk har mer interessante liv enn at de faller for dette lureriet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer