Starter med pakkereiser i Norden

Charterselskapene satser her hjemme. Første nordiske pakkereisehotell er klart for gjester, og Norge står for tur for opplevelsespakker.

CHARTERTUR TIL SVERIGE? Riviera Strand i Båstad ved Skåne i Sverige åpner som Apollo familieresort. - Dette er bare startskuddet for en større og langsiktig plan, sier pakkereisearrangøren, som også varsler at det vil komme ulike pakkereiseopplevelser i Norge. Foto: Apollo
CHARTERTUR TIL SVERIGE? Riviera Strand i Båstad ved Skåne i Sverige åpner som Apollo familieresort. - Dette er bare startskuddet for en større og langsiktig plan, sier pakkereisearrangøren, som også varsler at det vil komme ulike pakkereiseopplevelser i Norge. Foto: Apollo Vis mer
Publisert

Det er ingen hemmelighet at reisebransjen sliter som følge av coronautbruddet - og det inkluderer selvsagt også pakkereiseselskapene.

Regjeringen kom med en økonomisk støtteordning for pakkereiseselskapene i revidert nasjonalbudsjett denne uka, som blant annet skal gjøre at kundene nå kan få refundert pengene sine.

Nå tar pakkereisearrangørene grep og satser på pakkereiser og opplevelser her hjemme.

Apollo er først ute med å løfte sløret av de nære satsningene som kommer, og det er snakk om både hotell og treningsopplevelser.

Svensk pakkereise-hotell

Apollo er mest kjent for sine Hellas-turer, men forteller nå at de har planlagt både store og små nordiske ferieopplevelser for sommeren.

Og først ut er Apollos familiekonsept, «Mondo Family», som i sommer flytter inn på hotellet Riviera Strand i Båstad ved Skåne i Sverige. Konseptet retter seg mot familier som ønsker både aktiviteter og avslapping.

- Å skape unike ferieopplevelser er det vi kan best, uansett hvor i verden det er snakk om. At vi i dag lanserer vårt første Mondo Family hotell i Norden er en stor milepæl for oss og kundene våre skal selvfølgelig være trygge på at de får samme kvalitet og gode service også på hjemmebane! Så fort reiserådet mellom Norge og Sverige oppheves åpner vi salget også for nordmenn, sier Beatriz Rivera, Presseansvarlig i Apollo.

Der blir det både barneklubb, svømmeskole, yoga, gruppetreninger, svømmebasseng, strand og mat og drikke.

En uke for to voksne i juli med frokost inkludert koster 11.320 svenske kroner. For en familie med to voksne og to barn (10 og 13 år) koster en uke i juli 16.570 svenske kroner.

Apollo har 13 øvrige Mondo Family-hoteller, på steder som Hellas, De forente arabiske emirater og Tyrkia.

Norske opplevelser

- Pakkereiser er det vi brenner for og vi ser et enormt potensiale i å skreddersy reiser til de aller flotteste hotellene og områdene i de nordiske landene. Dette er bare startskuddet for en større og langsiktig plan, sier Rivera.

- Det vil nok ikke bli slik at vi kommer til å åpne like mange konsepthotell i Norden som i utlandet, men dette er ikke noe jeg kan bekrefte eller avkrefte akkurat nå, sier Tonje Løkaas Fossum, marked- og kommunikasjonssjef i Apollo til Dinside.

- Vi jobber med å lansere ulike pakkereiseløsninger også i Norge, bekrefter hun, og fortsetter:

- Her i Norge ser vi spesielt på det i forhold til aktive ferieopplevelser. Vi har mange gode, norske samarbeidspartnere som yogainstruktører, triatlonutøvere og annet, innen Apollo Sport-konseptet, som vi nå flytter hjem, som i kombinasjon med opplevelser er noe som vi kan pakke her i Norge, forteller Fossum.

I Sverige har de allerede lansert en rekke slike treningsopplevelser, eksempelvis bootcamps, sykkelturer, fotturer, yoga og gruppetreninger.

- Dette ønsker vi å komme i gang med så fort som mulig, og vi kan si at det er like om hjørnet. Vi håper også at dette er noe vi kan fortsette med, også i fremtiden, sier Fossum.

Det svenske Mondo Family-hoteller er foreløpig det eneste Apollo har av hoteller i Norden.

Hva med TUI og Ving reiser?

TUI og Ving Norge er foreløpig ganske hemmelighetsfulle når det kommer til satsninger i Norge og Norden.

På spørsmål om de har planer om en nordisk eller norsk satsning, som Apollo, svarer administrerende direktør i Ving, Christian Fr. Grønli:

- Du får følge med til uken.

Han har ingen ytterligere kommentarer å komme med akkurat nå.

Nora Aspengren, kommunikasjonssjef i TUI, sier til Dinside at de synes Apollos initiativ er spennende og at også de ser på ulike løsninger:

- Dette er jo kjempespennende! sier Aspengren om Apollos nyheter.

- Vi ser på ulike løsninger, vi ønsker jo å kunne tilby kundene våre gode ferieminner også i sommer. Nøyaktig hva det blir må vi komme tilbake til senere, sier hun, og kan ikke si noe mer inngående om det er aktuelt for TUI å starte opp noe i Norge eller i Norden.

- Alt dette må vi komme tilbake til. Vi ser på ulike løsninger, uttaler Aspengren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer