Sommerferie:

Starter nattog

Nå skal toget kjøre flypassasjerer om natta.

PROBLEMLØSER: Mange passasjerer skal reise til og fra Oslo Lufthavn om natta. Foto: Odd Roar Lange
PROBLEMLØSER: Mange passasjerer skal reise til og fra Oslo Lufthavn om natta. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert

Tusenvis av flypassasjerer skal reise fra Oslo Lufthavn grytidlig om morgenen denne sommeren. Et stort antall kommer også tilbake til Norge midt på natta.

Frem til nå har dette skapt store vansker for reisen til og fra landets hovedflyplass. Men nå øker flytoget med flere avganger til de reisende som har ubeleilige flytider denne sommeren.

Natt-toget

Fra mandag 26. juni og til og med natt til lørdag 12. august vil Flytoget ha 10 ekstra avganger til og fra Oslo Lufthavn.

Dermed kan alle reisende med ubeleilige flytider, eller som opplever forsinkelser, være trygge på at de også denne sommeren kommer seg enklere til og fra Oslo lufthavn i sommermånedene.

RABATTER: Husk at flytoget er gratis for barn som reiser sammen med voksne, og rabatt for studenter. Foto: Odd Roar Lange
RABATTER: Husk at flytoget er gratis for barn som reiser sammen med voksne, og rabatt for studenter. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

De ekstra avgangene kjøres jevnt gjennom natta slik at man kan ta toget til eller fra flyplassen ved grytidlige avganger eller sene landinger.

Kommer med toget

- Vi får en del henvendelser om transport på natta. Vi har jo til vanlig veldig gode kollektivmuligheter, og nesten 70 prosent av alle reisende til OSL kommer med kollektivtransport, sier Harald Nygaard Kvam, kommunikasjonssjef ved Oslo lufthavn

- Da er tog kanskje aller viktigst, for det er her de største volumene av reisende kommer. På natta går det derimot ikke alltid tog, og dermed kan taxi bli et alternativ for passasjerer som lander svært sent.

Kostbart

Å ta taxi har vært et alternativ for mange som kommer til Oslo Lufthavn seint om natta. Prisen for dette varierer sterkt, med en tusenlapp som billigste alternativ fra Oslo Lufthavn til Oslo sentrum. Man bestiller taxi via en digital tavle på flyplassen. Denne viser hvilke priser de ulike selskapene tar for reisen.

- Vi er veldig positive til at Flytoget setter opp nattog i sommer. Sommeren er den travleste tiden i løpet av året, så det at vi kan tilby passasjerer tog gjennom hele døgnet er noe vi på Oslo lufthavn er veldig fornøyde med, og vi vil gjerne takke Flytoget for at de gjør dette. Vi håper selvsagt så mange passasjerer som mulig benytter seg av dette tilbudet, sier Harald Nygaard Kvam.

Tog og buss

Flytoget starter i Drammen og ender på Oslo Lufthavn, eller motsatt vei. Men vær klar over at strekningen Drammen-Asker ved flere avganger har buss for tog.

I april i år startet ombyggingen av Drammen stasjon, hvor tre og tre spor stenges for en lengre tidsperiode.

Det fører til at Flytoget gjennom størstedelen av døgnet får Asker som endestasjon. For de reisende som skal reise til eller fra Drammen, går egen Flytogbuss.

Bussen fra Drammen har avgang fra ytterst på Strømsø torg, og stopper rett ved togstasjonen i Asker.

Når du kommer fra Oslo Lufthavn, har bussen til Drammen avgang fra bussplattform 21 i Asker. Det er godt skiltet, og bussen er bemannet med flytogpersonale. Den totale reisetida for reisende til Drammen blir en time og 18 minutter.

Har du et tips om tog til flyplassene?

Hei, jeg heter Odd Roar Lange og er reiseekspert og -journalist for DinSide og Dagbladet. Har du et tips om tog til og fra flyplassene? Eller har du en opplevelse, et spørsmål eller et smart forslag som andre bør få kjennskap til?

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer