Det er ikke meningen at dette skal være et nyskapende designhotell, men en showcase for skandinavisk design.
Choice Hotels - og kanskje også Stockholms - nye stolthet, Clarion Hotel Sign, åpnet dørene for gjester første gang i forrige uke.
DinSide var på plass, og har nå testet det meste hotellet har å by på.
Holder det mål?
Her er vår vurdering

Stockholms største
Hotellet er Stockholm og Sveriges største, med 558 rom og en stor konferansedel. I tillegg har hotellet knyttet til seg to kjente merkenavn; Selma Spa og restauranten Aquavit.
Selma Spa i Sunne var Sveriges første spa. Det åpnet i 1991, lenge før helse uten vann snek seg inn i våre nordboeres daglige vokabular. Aquavit Grill & Raw Bar er utviklet samarbeid med den kjente New York-restauranten med samme navn.
Sign som i design
At det er et hotell med design i fokus er det liten tvil om. Statsministerfruen ville kanskje rynket på nesen, men det første som møter oss i lobbyen er Arne Jacobsens Svane og Egget-stoler, og på restaurantene og konferanserommene får man hvile stumpen på Syveren.
Det er imidlertid ikke meningen at dette skal være et nyskapende designhotell, eller boutique-hotell som det gjerne kalles, men mer en showcase for skandinavisk design.
- Vår ambisjon er å skape en avslappet, tidløs og åpen atmosfære, med det beste innen design og arkitektoniske løsninger, sier Tobias Ekman, hotellets administrerende direktør, til DinSide.

Og en showcase har det blitt: Hotellet har en svensk etasje, en norsk og en finsk, og hele fire danske etasjer - i tillegg til standardmøblementet, senger fra Dux, nattbord og hyller fra Montana, og lamper fra Flos. Vi bodde i den svenske. Men bortsett fra en Bruno Mathson-loungestol, og en skrivebordsstol av Gunilla Allard, var det altså både italiensk og dansk hos oss: K Tribe-lamper av Philippe Starck for Flos (miss K-serien er utvidet så mye at de nå kaller det en stamme, derav K) og Montana-moduler.
I tillegg har Sune Nordgren stått for innkjøp av kunst til hotellet, som stort sett er skandinavisk fotokunst. Et unntak er restauranten, der det er bilder fra Manhattan. Vi stusset også litt over den nakne stussen som hang i frokostsalen, men helhetsinntrykket er absolutt spennende.
Designhotell?
Det er imidlertid arkitektonisk at hotellet imponerer. Wingårdh Arkitektkontor står bak den spektakulære bygningen. For innredningen i selve rommene var ganske standard, selv om møblene viser frem klassisk skandinavisk design.
Bygningen er holdt i glass og granitt utvendig. Siden som vender mot jernbanen er helt lukket, i granitt, for å isolere mot støy. Siden som vender mot Norra Bantorget, der kommunen holder på å anlegge en ny park, er i glass.
Arkitekt Gert Wingårdh sier han ser hotellet som en massiv skulptur. - Tung mot den tunge jernbanen, vass mot den skarpe solen, trang der saksens blad møter, og rytmisk mot byen, sier han. - En tidligere trasig plass har fått en stabil vegg som ikke bare speiler storhotellets pondus, men også det storslagne torget.
Oslos kommende designhotell Grims Grenka har fått stempelet designhotell. Etter mye om og men og utsettelser skal hotellet nå endelig åpne 25. februar. Du kan ta en smugtitt på hotellet i denne bildespesialen, som ble publisert i desember, to måneder før hotellet åpner. DinSide kommer tilbake med ny bildespesial når hotellet er klart.
