Staten vil nekte deg å se det...

Se bildene av det som kanskje blir utilgjengelig for turister i fremtiden.

Staten vil nekte deg å se det...
Publisert
Sist oppdatert

Klimaforskere vil at store områder øst på Svalbard skal forbli urørt og menneskefrie. Det er ikke sysselmannen og cruisenæringen enige i.

Bakgrunnen for at Norsk Polarinstitutt(NP) vil stenge områdene for alt annet enn forskere, er at NP ønsker er menneskefritt referanseområde hvor endringer i økosystemet på grunn av klimaendringer kan observeres, skriver Aftenposten.

Områdene øst på Svalbard er unike perler i verdenssammenheng. Disse håper vi skal bli mest mulig uberørte, sier direktør Jan-Gunnar Winther i NP til avisen.

NP er imidlertid villige til å gå inn for et kompromiss med cruisenæringen, som vil bli hardest rammet hvis en slik fredning skulle bli et faktum.

Reise nå?

- Vi tror uansett det ikke vil få noe effekt for inneværende sesong, sier direktør Trygve Steen i Spitsbergen Travel til DinSide. Selskapet har en del av flåten på 22 ekspedisjonsskip som tilbyr cruise rundt Svalbard i dag.

Mister vi vår siste ekte villmark?

DinSide reiste på et slikt cruise i 2008. Under kan du se noen bilder av det Norsk Polarinstitutt vil at skal bli vernet fra cruiseturister. Kanskje det er i sommer du burte reise hvis du noen gang skal få med deg denne utrolig vakre delen av landet vårt og verden. Eller kanskje du vil holde deg hjemme?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer