Stearinlys, vespa og pizza

Enten du føler religiøse vibrasjoner, eller bare vil friste skjebnen i Romas tette trafikk. Her er flere romerske romantikktips. Tekst: Vibeke Montero - Foto: www.photito.com

Vatikanet er vakkert, men må deles med mange andre. Oppsøk heller tomme kirkerom der dere kan være alene med stemningen. Foto: www.photito.com
Vatikanet er vakkert, men må deles med mange andre. Oppsøk heller tomme kirkerom der dere kan være alene med stemningen. Foto: www.photito.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tenn et lys

Gå inn i et av Romas mange kirkerom og tenn et lys sammen. Se gjerne Peterskirken, men husk at den ikke er Romas eneste kirke! Vatikanet tar en halv dag, og du kommer ikke inn med singlet og miniskjørt/shorts. Bruk klær som dekker til knær og albuer.

Roma har et uendelig antall kirker, og det er fullt mulig å finne en hvor man kan være helt alene med skriftestolen, krusifiksene, den sakrale stemningen og kjæresten. Vi anbefaler Chiesa di Santa Maria d’Aracoeli som ligger bak Piazza Venezia. Det virker som om de mange trappetrinnene som leder opp mot kirken virker avskrekkende på mange, og at denne vakre kirken derfor ofte er tom.

Born to Vespa

Å være kjærestepar i Roma er ingen fullbåren opplevelse uten en bytur med hjelm på hodet og en ekte Vespa mellom bena. Det er kun èn regel som gjelder: Hold godt fast, se rett fram og håp at alle andre gjør det samme! Kommer dere gjennom en formiddag med liv og lemmer i behold, bør det feires med champagne på en av Romas mange fortauskafeer.

Kjøp løsvekt pizza

Vi hørte verdens verste pizzahistorie da vi var i Roma. På jakt etter den ultimate pizzaopplevelsen, forvillet et norsk par seg inn på det som så ut som en genuin italiensk trattoria. Der fikk de servert frossenpizza og måtte lide seg gjennom uvelkomne Grandiosa-flashbacks mens de tygde seig bunn med tomatpurè-fyll.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer