Stekhett i Sevilla

SEVILLA: Blod, flamenco, pasjon og drama. Bli med inn i Sevillas gater, buler og på tyrefekterarenaen.

Publisert
Sist oppdatert

- Yo sueno flamenco, yo sueno distinto - jeg er flamenco, jeg er annerledes.

José Luis Figueres Francos stemme spraker ut av vinduet i et hvitkalket hus. Klesvasken - kjoler, bluser, og små skjørter i rødt, gult, rosa, lilla - henger på smijernsbalkongene i skyggen; de smale gatene, anlagt da arabarne hadde Sevilla som hovedstad i sitt spanske rike, lager skarpe skygger. Men de nesten uutholdelige 37 varmegradene tørker vasken på et par timer. Akkurat i tide til å stryke og kle seg opp til man skal se oksene fra San Miguel-stuteriet gi tapt for tyrefekterne på Plaza de toros. Eller for å vise seg frem på barene i Santa Cruz. Og synge med når en unggutt synger sin flamenco på baren La Carbonería.

BILDESPESIAL: Stekhete Sevilla

Sevilla-fakta

Sevilla er Spanias fjerde største by med 700.000 innbyggere (1,2 millioner i stor-Sevilla). Byen har en stor næringsmiddelindustri og lever ellers av turisme og handel. Sevilla var i årene 712-1248 hovedstad i maurernes spanske rike.

Det er enkelt å reise til Sevilla. Mange flyselskaper kan transportere deg fra Norge til Sevilla, SN Brussel Airlines er de eneste som flyr direkte. Et raskt søk på nettreisebyråene viser at prisene starter på rundt 3.000 kroner. Det er også mulig å fly med lavprisselskapene til Malaga - prisene starter på rundt 1.400 kroner - og kjøre bil eller ta toget til Sevilla. Det er 221 kilometer mellom de to sørspanske byene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer