Stem frem Norges beste attraksjon

Trollstigen? Geiranger? Eller urbane Frognerparken? Bli med og stem på det stedet du mener er Norges beste attraksjon. Rekkefølgen er tilfeldig.

Publisert
Sist oppdatert

Geirangerfjorden

Destinasjon Geirangerfjord-Trollstigen AS stiller følgende spørsmål på sitt nettsted Geiranger.no: Er Geiranger verdens vakreste vakreste reisemål? Den 15 kilometer fjordarmen til Storfjord i Møre og Romsdal, imponerte i hvertfall mange av de 403.300 menneskene som besøkte Geirangerfjorden i fjor.

Lofoten

Bjørnstjerne Bjørnson var den første som omtaler Lofoten som reisemål. I dag er det mange som drømmer om fjellene og havet, og det er langt mer komfortabelt å reise hit nå enn hva det var på Bjørnsons tid. De gamle rorbuene har blitt bygget om, og er populære overnattingssteder for de tilreisende. Andre populære attraksjoner er Lofotakvariet i Henningsvær, Lofotmuseet i Kabelvåg og de mange galleriene er godt besøkt.

Les mer:Jakten på Lofottorsken

Trollstigen

Trollstigen hadde hele 529.800 besøkende i 2004. Her svinger veien seg i 11 krappe svinger opp den stupbratte fjellsiden. Veien ble fullført i 1936, etter åtte års arbeid, og er kun åpen i sommerhalvåret. Trollstigen ligger i Rauma kommune, i Møre og Romsdal, 450 kilometer fra Oslo, eller omkring seks timers kjøring. Det er mulig å ta tog til Åndalsnes, som ligger rundt 20 kilometer fra Trollstigen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.