Stem på årets sommerbilde

Finalistene i sommerens store fotokonkurranse plukket ut. Vær med og stem på din favoritt! Avstemmingen stenges mandag 18. august.

Publisert
Sist oppdatert

I seks uker i sommer hadde dere lesere anledning til å sende inn bidrag til sommerens store fotokonkurranse.

Dere lot dere ikke be to ganger. Vi fikk inn over 700 bidrag fra lesere som gjerne ville være med i kampen om førstepremien, et Nikon D60 speilreflekskamera, som koster rundt 5.000 kroner i butikken, og 2. og 3. plass, et Universal Presentkort à 1.000 kroner.

Hver uke plukket vi ut to ukevinnere, som sikret seg plass i finalen. I tillegg skulle vi plukke ut tre bilder til, som vi synes fortjente plass i finalen.

Det ble vanskelig.

Ved hjelp av vår fotograf, Per Ervland, fant vi nemlig fem bidrag vi synes fortjente sjansen til å vinne. Dermed har vi 17 finalister i år, i stedet for de planlagte 15.

Generelt sett var vi veldig fornøyde med bidragene som kom inn. Det var mange fine bilder, men selvsagt også en del som ikke akkurat burde få hedersplass i fotoalbumet...

Noen tips...

Fotograf Ervland kommenterte at det var flere fine landskapsbilder blant bidragene, men mange ble litt kjedelige. Et tips er å plassere noe levende i fotografiet, slik at det blir mer spennende.

Likevel, rene landskapsbilder kan også være flotte, noe du vil se blant finalistene.

Noen har ikke tenkt så nøye gjennom komposisjonen, heller. Det er uheldig at en trestamme stikker opp midt i motivet og deler bildet, for eksempel.

Nok flisespikkeri. La oss heller ta for oss de 17 bildene som er med i finalen.

Nå er det nemlig opp til dere lesere å stemme frem deres favoritt. Avstemmingen er åpen frem til mandag 18. august klokken 12.

Juryvinner, leserfavoritt og "trøstepremie"

Vinneren av årets fotokonkurranse, som får speilreflekskameraet, kåres av DinSides jury, som vil bestå av reiseredaksjonens journalister, pluss nevnte fotograf Per Ervland. Slik unngår vi at den som mobiliserer flest slekt og venner til å stemme frem sitt bilde stikker av med seieren...

Bildet som blir lesernes favoritt, eller får 2. plass, vinner et gavekort på 1.000 kroner, som kan brukes i over 4.000 butikker over hele landet. Det samme får bildet som får 3. plass i konkurransen. Her vil juryen plukke ut et bilde som vi synes fortjener en påskjønnelse.

Merk - dersom juryen og leserne velger samme bilde som sin favoritt, vil nest beste i avstemmingen få 2. plassen.

Her ser du de 17 finalistene:

Du kan stemme på din favoritt i listen nederst i artikkelen.

Bilde nr 1: Hunder spiser is

Foto: Nina Johnsen
Foto: Nina Johnsen Vis mer


De to hundene Simba og Emma gir oss sommerstemning når de gleder seg så mye over isen at tungene ikke kan holdes i munnen. Et fint motiv. Bildet er tatt av Nina Johnsen.

Bilde nr 2: På vei hjem fra stranda

Foto: Linda Øxnevad
Foto: Linda Øxnevad Vis mer


Dette deilige bildet er tatt av Linda Øxnevad, og viser hennes tre minste barn på vei til bilen etter en dag på stranden.

- De er tripp, trapp, tresko i alder og oppførsel, og ingen av dem har særlig sans for å ha på seg noe som helst i varmen. De er jevnt brune kan man si...., skriver Øxnevad til oss.

Det er Kaisa (5 år) som går først, etterfulgt av Benjamin (3 år) og Mikkel (1 1/2 år).

Bilde nr 3: En engel ved fjorden

Foto: Hege Linn Nilsen
Foto: Hege Linn Nilsen Vis mer


Bildet under er tatt av Hege Linn Nilsen og barnet heter Adina Madeleine. Lyset som stikker ut av skyene blir ofte kalt jesuslys av fotografer - noe som kan gi gode bilder med det rette motivet, som her. Dette sier Hege om bildet:

- Bildet er tatt en sen kveld den 27. juni i Hardanger. Etter å ha reist over 40 mil denne dagen, var vi alle klare til å senke våre skuldre og slappe av. Et øyeblikk stod tiden stille og alle nøt naturen rundt oss, før kvelden senket seg og jeg fikk tatt bildet.

Bilde nr 4: Måker

Foto: Elly Solheim
Foto: Elly Solheim Vis mer


Dette vakre bildet er tatt av Elly Solheim. Hun knipset denne måkekolonien i Ullsfjord i Troms. Der sitter de på rekke og rad og holder utkikk over sjøen. Et krystallklart bilde med skarpe, fine farger!

Bilde nr 5: Bien og blomsten

Foto: Kjell Arne Øia
Foto: Kjell Arne Øia Vis mer


Kjell Arne Øia tok dette blinkskuddet av en bie og en skogstorkenebb i en blomstereng. Bildet er tatt i motlys, og mørke grantrær gir en mørk bakgrunn.

Bilde nr 6: Catch!

Foto: Håvard Øverås Moland
Foto: Håvard Øverås Moland Vis mer


Håvard Øverås Moland har tatt dette stilstudie av sin eldste sønn, Sindre Swan Moland, i det han tester frisbee for første gang i sitt liv, bare to og et halvt år gammel.

Et godt bilde som viser konsentrasjonen til junior, og et motiv som ikke er det letteste å fange der vi har en frisbee i bevegelse.

Bilde nr 7: På fjelltur

Foto: Øyvind Hovland
Foto: Øyvind Hovland Vis mer


Et vakkert naturbilde fra Kinso i Hardanger. Det er Øyvind Hovland som har knipset familien på telt- og fisketur. Legg merke til hvordan personene er plassert i det gylne snitt.

Bilde nr 8: Blomster til mamma

Foto: Roger Sketlein
Foto: Roger Sketlein Vis mer


Her er Patrik ute i kveldssolen og plukker blomster til mamma. Det er Roger Skjetlein som har tatt dette stemningsfulle bildet. Mamma ble helt sikkert kjempeglad!

Bilde nr 9: Skremt sau

Foto: Øyvind Hovland
Foto: Øyvind Hovland Vis mer


Øyvind Hovland fikk med to bilder i finalen. Dette er av det humoristiske slaget. Turlaget overrasket sauen, som bråvåknet, og ser skitredd ut, rett og slett. Legg merke til fjorden i bakgrunnen.

Bilde nr 10: Erobreren

Foto: Anne Kirsti Ryntveit
Foto: Anne Kirsti Ryntveit Vis mer


Eivind Erobreren, som er tre år, skuer ut over havgapet ved Langesund en fin sommerdag. Hvilke eventyr venter i dag, tro? Bildet er tatt av Anne Kirtsi Ryntveit.

Bilde nr 11: Verdens Ende

Foto: Karl-Johan Vasstrand
Foto: Karl-Johan Vasstrand Vis mer


Alle som har vært på Verdens Ende på Tjøme vet at det er et paradis. Her har Johan Vasstrand tatt et sylskarpt bilde av solnedgangen.

Bilde 12: Reine i Lofoten

Foto: Pål Amundsen
Foto: Pål Amundsen Vis mer


Pål Amundsen har tatt dette postkortmotivet av Reine i Lofoten. Hvis ikke dette lokker folk til å reise nordover, så vet ikke vi.

Bilde nr 13: Badejenter

Foto: Liv Ø. Kornerud
Foto: Liv Ø. Kornerud Vis mer


Marte og vennene hennes hopper i Mjøsa, det er herlig med ferie og sommer og sol, skriver fotograf Liv Ø. Kornerud. Hun har tatt bildet av den glade vennegjengen som kaster seg uti. Flott og skarpt bilde som gir en smak av sommer.

Bilde nr 14: Kugalskap

Foto: Ørjan Klingen
Foto: Ørjan Klingen Vis mer


Ørjan Klingen har tatt dette flotte sommerbildet av en ku som koser seg stort.

- Man kan vel kanskje kalle dette bilde ”kugalskap”, sier Klingen som har tatt bildet i Levanger. Her er kua nysgjerrig både på både fotografen og kameraet - noe som gir en fin sommerstemning.

Bilde nr 15: Jenta i båten

Foto: Elise Fløde
Foto: Elise Fløde Vis mer


Dette stemningsfulle bildet er tatt på Kjerringøy i Nord-Norge av Elise Fløde. Et flott komponert motiv som virkelig gir sommerfølelse.

Bilde nr 16: Margeritter

Foto: Dagrun Lorgen Jensen
Foto: Dagrun Lorgen Jensen Vis mer


Dette er et fototeknisk bilde med klasse over. Samtidig som margeritter er sommerblomsten over alle sommerblomster, tok det nok Dagrun Lorgen Jensen mange eksponeringer for å få blomsten reflektert i dråpene.

Bilde nr 17: Sommeryre aper

Foto: Knut Myklebust
Foto: Knut Myklebust Vis mer


Knut H. Myklebust har tatt bildet av to sommeryre aper i Gibraltar.

- Alle blir vel litt ekstra yre når sola skinner – ikke noe unntak for disse to lokale innbyggerne på toppen av Gibraltarklippen. Vi andre måtte vente til vi var tilbake i sommerhuset … Tillatelse til publisering er ikke innhentet, men de virket vel vante til oppmerksomhet så det tror jeg går helt fint, skriver Myklebust.

Hvilket er årets sommerbilde?

Hvilket av de 17 finalistene synes du fortjener å gå av med seieren? (Avsluttet)
Bilde nr 2: På vei hjem fra stranda(27%)
Bilde nr 16: Margeritter(12%)
Bilde nr 5: Bien og blomsten(10%)
Bilde nr 15: Jenta i båten(7%)
Bilde nr 3: En engel ved fjorden(7%)
Bilde nr 6: Catch!(6%)
Bilde nr 11: Verdens Ende(5%)
Bilde nr 13: Badejenter(5%)
Bilde nr 7: På fjelltur(4%)
Bilde nr 1: Hunder spiser is(4%)
Bilde nr 8: Blomster til mamma (3%)
Bilde nr 17: Sommeryre aper(2%)
Bilde nr 14: Kugalskap(2%)
Bilde nr 10: Erobreren(2%)
Bilde nr 9: Skremt sau(1%)
Bilde 12: Reine i Lofoten(1%)
Bilde nr 4: Måker(1%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer