Stemt ut av flyet

Medpassasjerene fikk nok.

VEKKER OPPSIKT: Passasjerene på en amerikansk flyvning tok saken i egne hender da medpassasjerene begynte å oppføre seg ufint. Foto: TikTok/Lanaisli
VEKKER OPPSIKT: Passasjerene på en amerikansk flyvning tok saken i egne hender da medpassasjerene begynte å oppføre seg ufint. Foto: TikTok/Lanaisli Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På en flyging fra Trenton i New Jersey til Atlanta nylig oppsto det en spesiell situasjon under boarding.

Et par, en mann og en kvinne, hadde ytret ønske om å flytte lenger foran i flyet, men fikk beskjed om at det ikke lot seg gjøre. Da oppsto det munnhoggeri mellom flyvertinnen og mannen.

Samtidig begynte en annen passasjer lenger bak å slenge spydige kommentarer til det misfornøyde paret, noe som gjorde at situasjonen eskalerte ytterligere.

Gikk viralt på TikTok

Det er The New York Post som omtaler bruduljene, som er fanget på kamera og delt i flere videoklipp på TikTok. Videoene har fått mange millioner visninger.

På en video kan man se kvinnen i paret, kledd i svart, som ville bytte til seter skrike til en passasjer lenger bak at hun skal «bry seg med sine egne jævla saker».

Hun får beskjed om å roe seg av flybesetningen, men så går mannen hennes igjen til passasjeren lenger bak i flyet og slenger penger i hendene hennes - som den andre kvinnen da kaster i ansiktet hans.

Omsider kommer en sikkerhetsvakt for å eskortere den svartkledde kvinnen ut av flyet - til store protester.

Amerikansk avslutning

Historien slutter imidlertid ikke der. Etterpå oppstår en diskusjon mellom de gjenværende passasjerene om hvorfor ikke den andre kvinnen også ble kastet ut av flyet.

Folk ber hverandre om å holde kjeft - og mange ler hysterisk.

En rødkledd mann, som ifølge NY Post kaller flyet et mikrokosmos av amerikansk kultur der alle er mot alle og ingen jobber sammen, tar til orde for at de skal gjøre noe enda mer amerikansk: nemlig stemme om kvinnens skjebne.

TIPS: Dette er genialt om du vil se serie eller film på flyet! Video: Hanna Krogh-Reinsnes. Klipp: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

I et tredje klipp kan vi se hender går i været.

- Jeg teller 40 hender, utroper den selverklærte lederen, ifølge NY Post.

Dermed henter han en sikkerhetsvakt og ber ham fjerne den andre kvinnen fra flyet.

- Sir, jeg vil ha henne av flyet. Jeg bryr meg ikke, jeg prøver å gjøre et poeng ut av dette. Hvis du vil være en drittsekk mot folk, kommer vi til å være drittsekker tilbake, sier han.

Kvinnen, kledd i grått, må forlate flyet, og etter alt vi vet kunne flygingen gå som normalt.

I kommentarfeltet på TikTok er folk i fyr og flamme over at avstemningen faktisk fungerte. Mange synes stemningen minner dem om en kjip skoletur eller biltur med familien.

Omstridt tema

Det pågår en debatt om hvorvidt man skal gi fra seg plasser om flymannskapet ber en om å bytte.

TikTok-stjerna Audrey Peters skapte nylig stort engasjement rundt en video hun la ut på den populære plattformen hvor hun sa hun svarte nei når familier spør henne om å bytte sete med dem på flyet for å sitte sammen:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer