Nå kommer sovekapslene

Stena Lines nyeste mini-lugarer

Stena Line introduserer mini-lugarer i form av «japanske sovekapsler».

NYE MINI-LUGARER HOS STENA LINE: Stena Line introduserer japanske «sovekapsler» på en strekning mellom Sverige og Tyskland. De utelukker ikke at dette vil komme også på flere av fergeselskapets ferger. Foto: Stena Line
NYE MINI-LUGARER HOS STENA LINE: Stena Line introduserer japanske «sovekapsler» på en strekning mellom Sverige og Tyskland. De utelukker ikke at dette vil komme også på flere av fergeselskapets ferger. Foto: Stena Line Vis mer
Publisert

Hvilken båt bør du velge, om du skal på tur med «danskebåten»? Og hvilken lugar velger du?

Nå har Stena Line installert en ny type lugarer på to av sine ferger.

Du har kanskje hørt om dem eller lest om dem: Japanske sovekapsler eller sovekuber. Det er altså snakk om en «lomme» i veggen som akkurat rommer en seng - og kanskje en TV og en lampe.

Sovekapslene skal være et billig alternativ for reisende som ønsker et budsjettvennlig alternativ til en hel lugar.

For deg som tenker på budsjett kan det være mye å spare på å sjekke ut Dinsides pristest av mat på danskebåtene - og å være bevisst på hva du kjøper med deg fra taxfreebutikken: Det lønner seg ikke alltid å handle vin, øl og sprit på danskebåten …

Her kommer Stena Line sovekapsler

Jesper Waltersson, konsernsjef for media og PR hos Stena Line, forteller til Dinside at de i første omgang har installert dette på båtene Mecklenburg-Vorpommer og Skåne, som trafikkerer Trelleborg - Rostock.

- Det er snakk om totalt 44 kapsler, fordelt med 24 på den ene og 20 på den andre båten, sier Waltersson til Dinside.

Sovekapslene er på 2 kvadratmeter og har plass til en person.

Han sier videre at de ikke utelukker at dette kan komme også på flere av deres ferger.

- Nå gjør vi dette og så får vi se hvordan det blir mottatt. Vi har ingen konkrete planer om å gjøre dette på flere båter på nåværende tidspunkt, men nå får vi vente og se. Vi skal ikke utelukke noe, sier Waltersson.

Billig overnatting

Sovekapslene er ment å skulle være et rimelig alternativ for dem som ønsker et sted å sove eller hvile på, under reisen. De vil være i drift fra 1. april, og er åpne for bestilling allerede.

Det koster 299 svenske kroner per kapsel. Ifølge Waltersson koster rimeligste alternativ i en større kupé fra 600 kroner og oppover.

Ved overnatting i en av Stena Lines nye mini-lugarer, kan bagasjen oppbevares i låste skap på utsida av sovekapselen. Køyene er utstyrt med madrasser og sengetøy, samt med aircondition, ladestasjon og WiFi.

Waltersson forteller at det ikke er dusj i forbindelse med sovekapslene, men at det finnes toalettmuligheter hvor man kan vaske seg.

- Dette kommer til å bli en perfekt måte for unge mennesker, backpackere eller campere til reise billig og komfortabelt på. Men vi ser også en målgruppe i forretningsreisende, sier Martin Wahl, Travel Commercial Manager for region Tyskland i Stena Line.

Ifølge Wahl er denne strekningen hvor sovekapslene kommer, en av de mest populære rutene mellom Tyskland og Sverige, spesielt i sommermånedene.

Waltersson forteller at det finnes andre alternativer for rimelige hvilemuligheter på andre Stena Line-båter, som hvilestol eller en delt kabin.

- Forskjellen er at disse sovekapslene er helt privat; du får ditt eget rom, selv om det ikke er så stort, sier Waltersson til Dinside.

Slipp unna bråket på flyplassen: Lei deg et mini-hotellrom! Vi har testet Yotel. Les saken: http://www.dinside.no/reise/vi-sjekket-inn-pa-lugar-pa-flyplassen-i-london/67647125 Vis mer

- Ikke interessant

I tillegg til Stena Line, som seiler fra Oslo til Frederikshavn, er også DFDS' rute Oslo-København populær for nordmenn som skal seile til Danmark.

Vi har spurt Gert Jakobsen, kommunikasjonssjef i DFDS, om sovekapsler kan være aktuelle for deres båter.

- Vi har et lite antall liggeplasser med bad og toalett på gangen, men vi ser at det er fallende etterspørsel etter den type transport hos oss. Derfor er det ikke så interessant for oss, sier Jakobsen til Dinside.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer