Stenger flyplass

Derfor blir alle flyreiser kansellert.

OMDIRIGERES: Widerøe sine fly til og fra Mo i Rana må til andre flyplasser i helga. Årsaken er ganske spesiell. Foto: Odd Roar Lange
OMDIRIGERES: Widerøe sine fly til og fra Mo i Rana må til andre flyplasser i helga. Årsaken er ganske spesiell. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At fly må omdirigeres til andre flyplasser er ikke uvanlig. Men årsaken som rammer passasjerene som skal til og fra Mo i Rana er ganske spesiell.

Flyplassen mangler folk til å jobbe i helga. Derfor må hele flyplassen stenges for rutetrafikk.

Hetebølge og skogbranner herjer i Sør-Europa. Reiseekspert Odd Roar Lange forklarer hvorfor mange vil slutte å reise til land som Hellas, Spania og Italia. Reporter: Mia Engenes Bratlie. Video: Dagbladet TV Vis mer

Dette er nemlig virkeligheten for passasjerer som planlegger å reise til eller fra flyplassen i Mo i Rana den første helga i august.

Helgestengt

Avinor bekrefter at flyplassen stenges fra fredag kveld og åpner igjen først mandag morgen. Det var Rana Blad som omtalte stengingen først.

Dermed må minst 258 reisende belage seg på å dra ned buss til Mosjøen og Sandnessjøen og reise derfra.

Det er flyselskapet Widerøe som har rutefly til og fra Mo i Rana. Selskapet har direktefly til og fra Mosjøen, Bodø og Trondheim.

- På grunn av mangel på personell vil Mo i Rana lufthavn, Røssvoll holde stengt for rutetrafikk i helgen, opplyser kommunikasjonsrådgiver Ylva Celius Trulsen i Avinor til Rana Blad.

Hun forteller at driften ved flyplassen stenges for rutetrafikk fra klokka 20.30 førstkommende fredag kveld og at den holdes stengt fram til klokka 05.30 mandag morgen.

Avinor sørger imidlertid for at det er ansatte på plass i tårnet, slik at det kan ta i mot ambulansefly og andre som trenger det.

Det er årsaken

Avinor forteller at ni avganger blir rammet av denne stengningen og det rammer 258 reisende.

- På grunn av sykdom, ferieavvikling og pensjon hadde vi ikke nok personell til å holde åpent denne helgen, opplyser Avinor til lokalavisa.

- De ansatte har ytt langt over forventet. Det er flinke folk som har jobbet mye og stilt opp der det trengs, men også de behøver hvile, noe arbeidsmiljøloven setter krav til. Vi var nå nødt til å gi dem en pause, forteller Ylva Celius Trulsen til Rana Blad.

Avinor har 11 stillinger på flyplassen, men har i dag bare ni ansatte på plass. Avinor regner med å ha full bemanning i løpet av høsten.

Jeg vil gjerne høre fra deg

Jeg vil gjerne høre fra deg

Hei, jeg heter Odd Roar Lange og er reiseekspert og -journalist for DinSide og Dagbladet. Har du et tips om flyreiser i Norge eller utlandet? Eller har du en opplevelse, et spørsmål eller et smart forslag som andre bør få kjennskap til?

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer