Stenger luftrom

Varsler forsinkelser.

STENGER LUFTROM: Nato-øvelsen «Air Defender 2023» vil kunne påvirke flytrafikken i og rundt Tyskland. Foto: AP Photo/Michael Probst/NTB
STENGER LUFTROM: Nato-øvelsen «Air Defender 2023» vil kunne påvirke flytrafikken i og rundt Tyskland. Foto: AP Photo/Michael Probst/NTB Vis mer
Publisert

Fra og med 12. juni gjennomføres det en stor Nato-øvelse, «Air Defender 2023», i Europa. Den kan føre til forsinkelser i flytrafikken, ifølge Eurocontrol.

Øvelsen omtales som «den største luftvåpenøvelsen i Natos historie» og vil involvere 10 000 militærpersonell og 250 fly fra 25 nasjoner, noe som vil medføre periodevis med stengte luftrom i og rundt Tyskland.

I de aktuelle luftrommene blir lufttrafikken for sivile fly stengt i flere timer om dagen i perioden 12. juni til 22. juni. I helga 16. og 17. juni er det riktignok en pause i Nato-øvelsen.

Nettstedet Euronews skriver at spesielt Heathrow og Gatwick i London, samt Frankfurt i Tyskland, blir berørt av «Air Defender 2023»-øvelsen. Spesielt vil stengte luftrom sør i Tyskland påvirke sommerflyginger til og fra Storbritannia.

Dog ser det ut til at flyginger til og fra Norge for det meste slipper unna.

- Nato-øvelsen er varslet og vi forventer at denne vil ha minimal innvirkning på flygingene våre, forteller Eline Hyggen Skari, senior kommunikasjonsrådgiver i Norwegian, til. DinSide.

- Luftrommet er delvis stengt i perioder. Vi flyr rundt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.