Påsken 2021

Stengte DNT-hytter i påsken

Kun fire betjente DNT-hytter holder åpent i påsken. Men du kan likevel leie mange hundre hytter - og få dem helt for deg selv.

HYTTETUR I PÅSKEN? Haukeliseter er en av de fire betjente DNT-hyttene som holder åpent påsken 2021. Normalt sett er det 28 betjente DNT-hytter som holder påskeåpent. Foto: Ingvild Lundberg Bakke/DNT
HYTTETUR I PÅSKEN? Haukeliseter er en av de fire betjente DNT-hyttene som holder åpent påsken 2021. Normalt sett er det 28 betjente DNT-hytter som holder påskeåpent. Foto: Ingvild Lundberg Bakke/DNT Vis mer
Publisert

I motsetning til påsken 2020, da alle hyttene til Den norske turistforening (DNT) var stengt, holder de fleste DNT-hyttene åpent denne påsken.

Men det er kun fire av de betjente hyttene som holder åpent og er betjent.

De øvrige betjente DNT-hyttene, som normalt sett holder påskeåpent, er enten stengt eller holder åpne som selvbetjente hytter med de begrensningene det innebærer.

24 betjente hytter som ikke er åpne

Mari Stephansen, kommunikasjonsrådgiver i DNT, forteller at DNT totalt sett har 43 betjente hytter - men at det ikke er alle disse som normalt sett holder åpent i påsken, av ulike grunner.

- Det er 28 hytter som skulle vært åpnet i påsken - og så åpner vi fire av dem. Det er altså 24 som ikke holder åpent, sier Stephansen.

Men selv om de 24 hyttene ikke åpner som betjente hytter, holder noen åpent som selvbetjente hytter.

På betjente hytter er det vertskap som sørger for blant annet matservering - men på selvbetjente hytter er det altså ikke betjening - og du må ha DNT-nøkkel og sørge for matlaging selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer