Stengte nettside etter ulovlig reisesalg

Oslo/Stavanger (NTB-Mette Estep): Nettsidene til Tyrkia Solreiser ble stengt torsdag ettermiddag, etter at de fortsatt tilbød ugyldige flybilletter til Tyrkia. 35-åringen bak salget er som sunket i jorda.

Det er mange norske turister som har fått ufrivillig lang ferie i Tyrkia. Foto: Daniel Duchon
Det er mange norske turister som har fått ufrivillig lang ferie i Tyrkia. Foto: Daniel Duchon Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tyrkia Solreiser har i en måneds tid solgt flyreiser med turoperatøren Via Tours til Izmir i Tyrkia, til tross for at det ikke lenger forelå noen avtale med turoperatøren.

Onsdag ble 67 Tyrkia-turister informert om at returbillettene deres fra byen Izmir til Norge ikke var gyldige. De måtte selv sørge for nye billetter hjem.

- Vi har denne reisen til Izmir noen ganger i måneden, men sa opp avtalen med Tyrkia Solreiser 7. juli etter at de misligholdt betalingene. Dessverre viser det seg at de har fortsatt å selge billetter til folk, og disse er ugyldige, sier konsernsjef Egil Riisnes i Via Travel til NTB.

Via Travel har eieransvaret for Via Tours.

Stengte nettsiden

Da Via Tours ble klar over at Tyrkia Solreiser fremdeles utstedte reisedokumenter til deres flyginger, sendte de ut pressemelding om forholdet og forsøkte å advare reisende før de forlot Norge.

- Vi har forsøkt å kontakte ham som er ansvarlig, men han er som sunket i jorda. Vi håper at kunder som har kjøpt reiser har fått dette med seg i media, og at de kontakter oss for å få sjekket gyldigheten for sine billetter sier Riisnes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer