Sterk dollar = dyrere ferie?

Leserspørsmål: Betyr en stigende dollarkurs at det blir dyrere å fly til USA? Hva med hotellpriser?

Publisert

Det er sant at en markant stigning i dollarkursen vil kunne medføre økninger i flyprisene. Heldigvis for oss reisende er de aller fleste flypriser basert på avtaler som strekker seg over lengre perioder, slik at et valutahopp eksempelvis ikke vil endre en reklamert flypris. Over tid vil en sterk økning av dollaren også medføre prisøkninger på flyreisen. I fjor lå US dollaren på cirka 7,7 norske kroner i snitt. Nå er den i ferd med å stabilisere seg på en kurs over ni norske kroner. En direkte følge av et slikt hopp vil være høyere priser på hotell, leiebiler, skatter og avgifter og andre kostnader du har under reisen.

Neppe noe høyere fremover

Salgsjef Tone Riiser i reisebyrået USA Spesialisten har ikke merket noen endring i etterspørselen på reiser til USA og tror heller ikke at flyprisene kommer til å stige med det første.

- Nei, vi venter ingen endringer i flyprisene foreløpig. Det som endrer seg er prisene på pakketurer. Dette som en følge av høyere hotellpriser, sier Riiser.

4.500 billigst til New York

Et kjapt søk på billige reiser til statene resulterte i en tur med Air France til New York. 4.500 kroner med tilbud om stopp i Paris er slett ikke verst. KLM flyr billigst til San Francisco for kr 6.160. Les mer om hva du bør få med deg i San Francisco 9812">her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer