Sterk festival i mai

Føler du for å droppe røde flagg her hjemme til fordel for sterke ferieopplevelser, kan Skottland være et passende reisemål den første helgen i mai.

Whiskysmaking i mente under whiskyfestivalen. Illustrasjonsfoto Foto: Automedia
Whiskysmaking i mente under whiskyfestivalen. Illustrasjonsfoto Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den skotske whiskyfestivalen er en miks av musikk, mat og sterke maltdrikker. Speyside-området i det skotske høyland, er stedet for whiskyelskere den første helgen i mai, og det beste utgangspunktet er Dufftown. Maltwhisky-hovedstaden. Noe å lære, og noe å smake.

Skroll ned for mer.

Åpne destillerier

Flere destillerier åpner ens ærend for festivalen, eller har spesielle arrangementer på gang. Longmorn og Balvenie åpner for spesielle turer og prøvesmakinger. Dufftowns eldste destilleri, Mortlach, åpner dørene for publikum i anledning festivalen. Inngang koster fem pund. Mer kjente steder som Glenfiddich, Glanfarclas og Strathisla vil slippe deg til på steder som vanligvis ikke åpnes for besøkende. Mange organiserte turer tar deg med inn på flere destillerier på en dag.

Mat og drikke

Vil du lukte og smake mer på de edle varene, arrangeres flere presentasjoner og minikurs. Blant annet ett der du kan smake uvanlige blandinger fra uavhengige og tradisjonsrike destillerier, og et annet med fokus på whisky fra øya Islay.

Mat uten drikke er en uting. Det er mulig å få med seg middag på Aberlour-destilleriet. Her kan du også tappe din egen flaske direkte fra tønnen - mot en røslig godtgjørelse. Et annet alternativ er å innta middag i en gammel jernbanevogn på Dufftown jernbanestasjon. Tre skotske retter for 28 pund.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer