Redningsaksjoner

Sterk oppfordring

Gjør dette med båten i dag.

GJØR DET I DAG: Har du merket jolla og seilbrettet med navn og telefonnummer? Foto: Odd Roar Lange
GJØR DET I DAG: Har du merket jolla og seilbrettet med navn og telefonnummer? Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hver sommer rykker redningstjenesten ut på oppdrag etter at det er funnet en jolle, en kajakk, en kano eller surfebrett i sjøen.

Etterpå viser det seg at det bare er en farkost som har slitt seg og driver omkring på sjøen uten av det er noen som er i nød eller har kommet til skade.

Nå kommer Hovedredningssentralen med en sommerbønn:

- Vær så snill å merke gjenstandene med navn og telefonnummer. Det kan hindre mange unødige og store redningsaksjoner.

Men, aller først: Vi er svært takknemlige for at folk er raske og melder fra når de finner joller, kajakker, kanoer, SUP eller seilbrett drivende i sjøen. Det gir oss mulighet til raskt å sette i gang søk og redningsoperasjoner, sier vakthavende redningsleder Thoralf Juva ved hovedredningssentralens avdeling for Sør-Norge (HRS-S)

Ikke alvorlig

- Ofte viser det seg, heldigvis, ikke å være en alvorlig hendelse. Men at gjenstanden har slitt seg under slep.

Dette skjer særlig når det er dårlig vær, og det er ikke alltid at den som står for slepet er klar over at de har mistet noe.

- Det at folk blir oppfordret til å merke farkoster, slik at vi kan lett finne og komme i kontakt med eier, det er noe vi støtter fullt ut. Det er nesten litt rart at mange ikke tenker på å merke tingene sine. Det er jo ofte store verdier vi snakker om her, sier Eva Brekke, avsnittsleder ved sjøtjenesten i Oslo politidistrikt

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer