Sterk samlemani i snålt museum

Vi har fått omvisning på Oslos nyeste museum, blant glass, sprit, vin og øl.

Her er Celina Midelfarts mus.
Her er Celina Midelfarts mus. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvor blir du møtt i døra av Norges minst kjente Konge, kongen av King Christian Island? Hvor kan du se Celina Midelfarts donerte småmus på flaske? Hvor kan herrene tømme tanken i djevelens kjeft, mens lillemann ser større ut enn noen gang før? Og hvor kan damene endelig få se hva skottene har under kilten? Vi har besøkt Oslos nyeste museum, og fått de humoristiske svarene.

Flere overraskelser på lur - se det spesielle museet i bilder

Museet åpnet i vår i Kvadraturen i Oslo, etter flere års renovering av den nedslitte bygården i Kirkegata 10. Og samlingen museet huser, er altså hele 50.000 forskjellige miniflasker hvorav 12.000 er utstilt. Ja, du kan for eksempel se sånne små munnfuller som du vanligvis slenger i deg for å kurere flyskrekken på vei over dammen.

Mannen bak, som på skjemt kaller seg kongen av King Christian Island, er Christian Ringnes (riktig - Ringnes som i ølmerket). Eiendomskongen har nå også blir miniflaskekonge, og etter innkjøpsraid av store samlinger med små flasker verden over, var museet klart for åpning i vår med en røslig bataljon velkjente navn på gjestelisten. Mange av de samme navnene finner vi igjen i monterne med donerte flaskegaver - det er her Celina Midelfarts småmus kommer inn i bildet. Blant de mange flaskene som er gitt til museet, stikker nemlig kosmetikkdronningens donasjon seg frem - i hennes spesielle minigave finner vi noen av kunstner og samtidsprovokatør Morten Viskums konserverte samlinger av muselik. Mmmmm ...

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer