Sterke saker i Mexico

Trodde du tacosen du får kjøpt på Rimi smaker som tacosen i Mexico? Les og lær.

Publisert
Sist oppdatert

Jeg går rett i fella. Tårene renner, svettebarten pipler frem og det kjennes som om noen har tent et bål i munnen min. Det jeg trodde var guacamole, og smurte utover hele tortillaen, viser seg å være den kruttsterke grønne salsaen laget av habañeros, den sterkeste chilien det meksikanske kjøkken har å oppdrive.

Jeg prøver å slukke ilden med agua fresca, en utvannet fruktjuice, denne med melonsmak, men det hjelper ikke særlig. Jeg begynner å svette under øynene! Jeg er dum nok til å gni. Ingen god idé. Dette er rene tårepersen.

Jeg er nok ikke den første turisten som har gjort det samme. Tipper meksikanerne som sitter på bordene rundt smilte litt da de så meg kjøre på med habanerosausen. "Dette blir moro," tenkte de nok da de så meg jafse i meg 3/4 av tortillaen før jeg begynte å grine. Det tar nemlig litt tid før smaksløkene innser hva som har skjedd. Og da er det dessverre altfor sent ...

Jeg har fått et hett tips om El Fugon, et lokalt spisested der Playa del Carmens fastboende går for å spise. Det tok meg én burrito å skjønne at maten som serveres langs turiststripen Avenida 5 i turistbyen som ligger på Yucatanhalvøya, ved det karibiske hav, ikke er noe å hoppe i taket over. Den smakte ganske lite.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer