Sterkt fall i hotellpriser

Hotellprisene i storbyene har falt kraftig. Og det gjelder også i Oslo.

Hotelleprisene i London har falt med 12 prosent siden i fjor. Foto: Britain on View
Hotelleprisene i London har falt med 12 prosent siden i fjor. Foto: Britain on View Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høsten er storbyferietid, og i år er det flere gode grunner til å unne deg en helg vekk fra heimen.

Skal du til en storby i Storbritannia, London for eksempel, kan du glede deg over at pundet holder seg ganske svakt mot kronen - ett pund koster nå 9,70 kroner, ifølge vår valutaomregner. Lokker Stockholm eller Gøteborg, er det hyggelig å vite at 100 svenske kroner tilsvarer cirka 85 norske. Skal du til en storby i eurosonen, er ikke ting like lystig, En euro koster cirka 8,60 kroner, som jo er lavere enn i sommer, men likevel.

Da er det i hvert fall hyggelig å vite at hotellprisene i Europa har falt kraftig. Hotels.coms prisindeks for første halvår av 2009 viser at hotellprisene i Europa i gjennomsnitt har falt med 17 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Prisindeksen baserer seg for gjennonsnittlige priser på hotellrom bestilt gjennom den globale hotellsøksiden.

Les også: Hotels.com oppgir ikke riktig pris - Forbrukerombudet er på saken

Oslo på samme prisnivå som London

Oslo er en av storbyene der prisene har falt kraftig. Et hotellrom koster i gjennomsnitt 17 prosent mindre nå enn i fjor. Det gir en pris på 105 pund (cirka 1.000 kroner), omtrent det samme som i London (101 pund - cirka 980 kroner).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.