Sterkt fall i hotellpriser

Hotellprisene i storbyene har falt kraftig. Og det gjelder også i Oslo.

Hotelleprisene i London har falt med 12 prosent siden i fjor. Foto: Britain on View
Hotelleprisene i London har falt med 12 prosent siden i fjor. Foto: Britain on View Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høsten er storbyferietid, og i år er det flere gode grunner til å unne deg en helg vekk fra heimen.

Skal du til en storby i Storbritannia, London for eksempel, kan du glede deg over at pundet holder seg ganske svakt mot kronen - ett pund koster nå 9,70 kroner, ifølge vår valutaomregner. Lokker Stockholm eller Gøteborg, er det hyggelig å vite at 100 svenske kroner tilsvarer cirka 85 norske. Skal du til en storby i eurosonen, er ikke ting like lystig, En euro koster cirka 8,60 kroner, som jo er lavere enn i sommer, men likevel.

Da er det i hvert fall hyggelig å vite at hotellprisene i Europa har falt kraftig. Hotels.coms prisindeks for første halvår av 2009 viser at hotellprisene i Europa i gjennomsnitt har falt med 17 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Prisindeksen baserer seg for gjennonsnittlige priser på hotellrom bestilt gjennom den globale hotellsøksiden.

Les også: Hotels.com oppgir ikke riktig pris - Forbrukerombudet er på saken

Oslo på samme prisnivå som London

Oslo er en av storbyene der prisene har falt kraftig. Et hotellrom koster i gjennomsnitt 17 prosent mindre nå enn i fjor. Det gir en pris på 105 pund (cirka 1.000 kroner), omtrent det samme som i London (101 pund - cirka 980 kroner).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer