Sterling: "Husk hva en reise til Alicante kan gjøre"

Vi vet ikke helt om vi har lyst til å vite dette, men flyselskapet averterer ihvertfall med en egen Valentinespris. Reis to, betal for én.

Publisert
Sist oppdatert
Sydendturen ble plutselig langt dyrere enn Putte hadde regnet med...
Sydendturen ble plutselig langt dyrere enn Putte hadde regnet med... Vis mer


Tilbudet gjelder alle destinasjoner; Alicante, Barcelona, København, Malaga, Milano, Nice og Roma. Fra 399 kroner per person hver vei, hvis det er to som reiser sammen. Dvs, reis to, betal for én. Du må bestille billetten mellom 12. januar og 14. februar, og reise mellom 12. januar og 31. mars. Flyskatt er inkludert, men bestiller du på telefon får du en meravgift på 49 kroner.

Her burde alt være klart for en romantisk storbyweekend for to. Den perfekte idé for en Valentinespresang, tenker jeg, og klikker meg inn på hjemmesiden. Det finnes billigbilletter til Roma, selve romantikkens vugge, på den valgte dato, men hjemreisedagen + dagen etter er det ikke ledige plasser.

Jeg klikker meg inn på rutetabellen for å se hvilke dager de faktisk flyr. Det viser seg at de ikke flyr nedover på fredager, men en torsdag er også fint, tenker jeg. Søndagen derimot går det tre fly hjem, så da var det nok bare fullt. Jeg prøver nye helger og nye byer.

Når jeg endelig finner en tur, riktignok fra en torsdag til mandag, og ikke fre-søn som jeg ønsket, kommer den på 3228 kroner. Det vil si 1614 per person, og 807 hver vei. Dobbelt så dyrt som det lovede 399.

Jeg bestemmer meg for å teste en midtuketur. Når prisalternativene kommer opp skal jeg være fleksibel på dato. Hva så om jeg må ta et par ekstra dager fri fra jobb? Jeg tester flere byer, men prisovertrampet på Romabillettene er dessverre representativt for resultatene jeg får den neste halvtimen. Det koster 2894 kroner å dra til Barcelona. 2116 til Malaga. Og så videre ..

Til slutt får jeg napp. Oslo-København 399 per person. Litt dyrere hjem, men allikevel 1690. Pluss for at jeg i alle fall fant en billett til avertert pris én av veiene - men minus for at det tok meg nesten en time. Og et kjempeminus for at selskapet ikke matchet kampanjeprisen sin på noen av de destinasjonene jeg hadde lyst til å dra til.

Ikke noen stjerner på Sterling, altså, men kanskje Basiq Air gjorde det bedre?

  • Her kommer du tilbake til hovedartikkelen
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer