Sterling og Norwegian samarbeider

De to lavprisflyselskapene Sterling og Norwegian har inngått avtale om samarbeid på 13 av selskapenes ruter i Europa.

Norwegian og Sterling inngår samarbeid.
Norwegian og Sterling inngår samarbeid. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rutesamarbeidet vil skje ved at selskapene kjøper seter av hverandre på utvalgte avganger og ruter. Samarbeidet vil være fullt operativt fra 1. mai, men noen ruter vil starte allerede 19. februar. Billettene legges ut for salg tirsdag, opplyser Norwegian i en pressemelding.

- Dette samarbeidet gir oss mulighet til å kunne tilby de reisende flere avganger og nye ruter, samt at vi utnytter flyflåtene mer kostnadseffektivt, sier administrerende direktør Harald Andresen i Sterling.

Begge selskapene vil tilby setene det samarbeides om til egne priser, og hevder de dermed vil konkurrere innbyrdes om de samme kundene.

- Dette vil skjerpe konkurransen ytterligere i markedet, heter det i Norwegians pressemelding.

Lavere billettpriser?

Sterling og Norwegian sier at de ikke lenger vil fly vinge til vinge, noe som også vil føre til at trafikken vil reduseres på enkelte ruter, mellom andre ruter til Spania (Alicante og Malaga.) Andresen i Sterling sier på pressekonferansen at selskapene fortsatt vil være beinharde konkurrenter på pris, og at de lavere driftskonstnadene som samarbeidet medfører, også skal medføre lavere priser for forbrukeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer