Still deg i kø!

Museumsfrikene fryder seg og den moderne kunstverdenen skjelver ved åpningen av nye MoMA i New York.

Publisert
Sist oppdatert

Hvilken kunst er inne i varmen, og hvilke store navn har fått løpepass av Museum of Modern Arts anerkjente og mektige innkjøpere? De ettertraktede plassene hos MoMA i New York kan gi spekulanter og kunstnere et økonomisk og statusmessig løft.

Selv om museet i sine etterlengte nye lokaler har nesten dobbelt så mye plass som tidligere, så har ikke alle gamle navn fått rom i det nye herberget. Wall Street Journal skrev i helgen at ryktene som har løpt etter forhåndsvisningen av lokalene tidligere i november, har gitt tidligere ukjente kunstnere store prisløft, og andre kunstnere ytterligere anerkjennelse ved at de får mer plass.

Populær åpning

MoMA er det "alle" må se i New York nå. Det kjente museet har kun hatt en liten filial i drift i Queens siden mai 2002. Det redesignede bygget som ble åpnet i helgen, er signert av den japanske arkitekten Yoshio Taniguchi. Han har sørget for mer plass og mer naturlig lys i de nye museumslokalene, og har lagt vekt på at bygget ikke skal ta luven fra innholdet - nemlig museumsobjektene.

En ny fasade av glass og granitt forener det gamle med det nye. En ny inngang bygget fra West 54th Street knyttes til 53rd Street med en lobby. Atriumet er nesten 34 meter høyt, og en utvidet skulpturhage sees fra flere punkter i bygget. Flere kunstverk som rett og slett var for store for rommene i det gamle bygget, får nå rettmessig plass i åpne visningsrom med syv meters takhøyde, og museet har konstruert nye gallerier tilpasset nye kunstformer på for eksempel film og data.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer